• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Tips voor het kiezen van de kleur van je bank

Tips voor het kiezen van de kleur van je bank

Tips voor het kiezen van de kleur van je bank

Tips voor het kiezen van de kleur van je bank

De kleur van je bank is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van je woonruimte. Het kiezen van de juiste kleurcombinaties kan daarom soms ook een moeilijke beslissing zijn. Je wilt natuurlijk dat alle kleuren in je woonruimte zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Om je te helpen hebben we aantal tips voor het kiezen van de juiste kleur voor bank.

Kleuren van je muren en vloeren

Kijk allereerst even naar het interieur van je woonruimte. Wat zie je aan kleuren in de muren en vloer? Een bank met een lichte kleur staat over het algemeen goed bij een donkere vloer, maar wanneer je muren ook licht zijn kan dit juist flets ogen. Kijk daarom vooral ook naar muren. Wanneer je lichte muren hebt kun je deze beter combineren met een donkere bank.

Stijl van je interieur

Je wilt natuurlijk dat de kleur van je zo goed mogelijk bank past bij het interieur dat jij mooi vindt. Bij een industrieel uiterlijk is een bank met een donkere kleur een goede optie. Denk daarbij aan legergroen, beton grijs of cognac bruin. Heeft je interieur een meer landelijke uitstraling? Dan kies je voor een bank met een natuurtintje. Dit zijn vaak de rustige kleuren. Bij een interieur met een modern en elegante sfeer mag de kleur van je bank best een beetje opvallen. Zo is de kleur van je bank een echte eye-catcher! Om de keuze van de nieuwe bank makkelijker te maken kun je bij They & Me een bank op maat laten maken. Daarnaast helpen wij je graag met het kiezen van de juiste bank.

Grootte van je woonruimte

Niet alleen dat stijl en van je woonruimte heeft invloed op het kleurkeuze van je bank. Een donkere bank is wel erg aanwezig in de woonruimte. Om die reden raden wij af een donkere bank te nemen in een kleine ruimte maar juist een lichtkleurige bank te nemen. Om te voorkomen dat de donkere bank minder zwaar oogt raden wij aan hier poten onder te zetten. Wil je toch nog wat kleur geven aan je lichtkleurige bank? Leg er dan wat gekleurde kussens of dekens op.

Complementaire kleuren

Complementaire kleuren zijn de kleuren die tegenover elkaar liggen in de zogenaamde ‘kleurencirkel’. Wanneer je kiest voor een complementaire kleuren, denk bijvoorbeeld aan geel en paars, dan zullen deze elkaar versterken. Let er wel op dat je niet te veel complementaire kleurenkoppels maakt. Dit oogt namelijk chaotisch en agressief. Kies daarom voor één basiskleur met een paar contrasterende elementen. Dan valt de bank zeker op in je woonruimte.

Lichtinval

Naast de eerder genoemde aandachtspunten is het belangrijk om de lichtinval van je woonruimte mee te nemen bij de kleurkeuze van je bank. Test daarom in zowel met als zonder daglicht. Om dit te testen kun je gerust de kleurstalen bestellen of meenemen uit de showroom.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou