Tips voor het kopen van een bank

Tips voor het kopen van een bank

Tips voor het kopen van een bank

Tips voor het kopen van een bank

Het kopen van een bank is iets waar je niet even een nachtje over slaapt. Het is niet alleen een flinke aankoop, maar het bepaald daarnaast voor een groot deel de sfeer van interieur. Er zullen ongetwijfeld een hoop vragen opwekken bij de aanschaf van je nieuwe bank. Om die reden geven wij je graag een aantal tips de je helpen bij het kopen van een bank.

Kies de juiste afmeting

Kijk eerst goed naar de ruimte waar de bank wilt plaatsen voordat je een bank aanschaft. De afmeting van die ruimte bepaald namelijk de grootte van jouw bank. In een ruime woonkamer met een kun je gerust een grote grote hoekbank nemen. Bij een kleinere ruimte ligt de keuze voor een tweezitsbank meer voor de hand. Houd daarnaast rekening met verhouding tussen de ruimte, andere meubels en de plek waar de bank komt te staan. Zo voorkom je dat de balans in je interieur niet verstoord wordt. Je wilt namelijk niet dat je woonruimte te vol oogt met een (te) grote bank, maar ook niet dat je (te) kleine bank in het niet valt. Neem dus vooraf de maten op van de ruimte waar je de bank wilt plaatsen. Zo weet je precies welke maat bank in jouw ruimte past.

Comfort

Dat de bank lekker moet zitten is niet geheel onbelangrijk. Een bank kan op verschillende manieren worden gebruikt. Ga je voor een actieve zitbank? Kies dan voor een bank met een kort zitgedeelte. Wil je liever relaxen op je bank? Kies dan voor een diepere bank met zachte kussens. Wanneer je languit wilt liggen op je bank is een hoekbank een geschikte optie. Om er zeker van te zijn dat de bank lekker ligt/zit adviseren wij om nog even op de bank te proefzitten/liggen wanneer je in de winkel bent. Doe alsof je thuis bent ;).

Materiaal

Er zijn veel verschillende materiaalsoorten voor banken. Bij de aanschaf van een bank is het belangrijk om het materiaalsoort je achterhoofd te houden. Dit bepaald namelijk voor een groot deel de stijl van je interieur. Voor de perfecte match tussen het materiaalsoort van je bank en de stijl van je woonruimte kun je gebruik maken van onze verschillende soorten stalen. Probeer het dus thuis! Om jouw perfecte bank samen te stellen kun je bij ons je bank bank op maat laten maken via onze 3D confgurator.

Kies je kleuren

Ga je voor een kleurige bank voor een echte eye-catcher? Of ga je juiste voor save met een een neutrale kleur? Houd hierbij niet alleen rekening met smaak, maar ook met het interieur en de lichrtinval van je woonruimte. Bij een woonruimte met veel zonlicht en grote ramen ga je eerder voor een donkere bank. Bij een woonruimte met minder zonlicht kies je juist voor een lichtere bank zodat de ruimte minder donker oogt. 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou