Tips voor het uitkiezen van je eetkamerstoelen

Tips voor het uitkiezen van je eetkamerstoelen

Tips voor het uitkiezen van je eetkamerstoelen

Tips voor het uitkiezen van je eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen moeten niet alleen lekker zitten, maar ook sfeer geven. Daarnaast is het belangrijk dat je eetkamerstoelen passen bij de eettafel. Een hoop dingen om rekening mee te houden dus. Om die reden geven we jou een aantal handvatten voor het uitkiezen van de juiste eetkamerstoelen. 

Comfort

Je wilt natuurlijk dat jouw eetkamerstoel zo comfortabel mogelijk zit. Voor het comfort van je eetkamerstoel is het belangrijk om vooraf de functie van je eetkamerstoel te bepalen. De eetkamerstoelen kunnen namelijk voor verschillende redenen worden gebruikt. Worden ze alleen gebruikt voor het ontbijt, lunch of diner? Of word er ook op gewerkt? Voor een goed zitcomfort is het belangrijk dat je rug tegen de rugleuning van je stoel leunt. Bevind het zitgedeelte zich op de hoogte van je knieschijf en zijn je voeten recht op de grond? Dan heb je de juiste zithoek van 90 graden. Wanneer je regelmatig en lang op de stoel zit adviseren wij om een design stoel met armleuning te kiezen. Armleuningen dragen bij aan de ergonomische zithouding. Houd er wel rekening mee dat armleuning nog onder de eettafel past. De afmetingen tussen de eetkamerstoelen en eettafels zijn namelijk belangrijk om vooraf te bepalen.

Niet alleen de vorm van je stoel is belangrijk. Materiaal speelt ook een rol bij de keuze van de juiste eetkamerstoel. Kies je voor een houten stoel? Of ga je voor meer comfort met een eetkamerstoel van stof? Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de voor- en nadelen van elke materiaalsoort. Bekijk gerust onze stalen en probeer het thuis.

De stijl van je interieur

Je wilt natuurlijk dat je eetkamerstoelen passen bij het het interieur van je woning. Voor een Scandinavisch en minimalistisch interieur kies je over het algemeen voor eetkamerstoelen met een strak design. Bij een stoer en industrieel interieur kies je voor metalen of (kunst)leren eetkamerstoelen. Houd er daarnaast rekening mee dat je eetkamerstoelen niet alleen pasen aan de eettafel, maar dat het ook goed aansluit bij de stijl van je eettafel. 

Tips voor het uitkiezen van je eetkamerstoelen 03.  Tips voor het uitkiezen van je eetkamerstoelen 02   

Aantal eetkamerstoelen

Het is niet geheel onbelangrijk om de eettafel mee te nemen bij de keuze van je eetkamerstoelen. De tafel bepaald namelijk het aantal zitplaatsen. Houd hierbij rekening met 70 cm per eetkamerstoel. Let ook even op het type onderstel van de tafel. Dit heeft namelijk invloed op het aantal zitplaatsen dat je kunt creëeren. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen eettafel op maat laten maken in je gewesnte materiaal. Zo bieden we verschillende soorten opties waaronder een HPL eettafel, dekton eettafel en eiken eettafel. Daarnaast kan je direct zien hoeveel zitplaatsen je kwijt bij je nieuwe mooie design eettafel.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou