Wat is de ideale hoogte van een eettafel?

Wat is de ideale hoogte van een eettafel?

Wat is de ideale hoogte van een eettafel?

Wat is de ideale hoogte van een eettafel?

Met een eettafel in huis wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk zitten. Om die reden is de ideale hoogte van je eettafel bepalen erg belangrijk. Toch is de ideale zithoogte soms lastig te bepalen per persoon. Soms is de tafel net iets te hoog waardoor je niet comfortabel zit. In dit blog gaan we in op de factoren die van invloed zijn op het bepalen van de ideale hoogte van je nieuwe eettafel. 

Hoogte eettafel

Allereerst is het goed om te weten wat wij verstaan onder de ‘hoogte’ van een eettafel. Bij de ideale hoogte van een eettafel hebben we het over de hoogte van de grond tot aan de bovenzijde van het tafelblad. Eettafels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kan je onder andere kiezen voor een vierkant, rond of ovaal tafelblad, waarbij je ook weer kan kiezen uit verschillende onderstellen. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende afmetingen. De afgelopen jaren is de standaard hoogte van een eettafel wat hoger geworden, omdat men over het algemeen langer geworden is. Gemiddeld gezien ligt een eettafel tussen de 73 en 80 cm. Bij ons hebben alle tafels een tafelhoogte van 75 cm.

Combineren met eetkamerstoelen

Het is goed om zowel naar de hoogte van je eetkamerstoelen als naar de hoogte van je eettafel te kijken. Daarnaast geven veel mensen er de voorkeur aan om een eetkamerstoel te kiezen die onder de eettafel past. Het is dus belangrijk om goed te letten op deze combinatie. Voor stoelen geldt dat deze een zithoogte kunnen hebben tussen 40 en 50 cm. Heb je een stoel met een iets lagere zithoogte (40 tot 41 cm)? Dan adviseren wij om ervoor te kiezen om een wat lage tafelhoogte te nemen, bijvoorbeeld 73 cm. Is de hoogte van jouw eetkamerstoelen tussen de 44 en 47 cm? Dan kun je beter kiezen voor een eettafel van ongeveer 75 cm. Heb je stoelen met een hoogte tussen de 48 en 50 cm? Dan adviseren wij om een tafel te kiezen met een hoogte van 77/78 cm. Kijk daarnaast ook of je een eetkamerstoel met armleuning of zonder armleuning hebt. Bij They & Me kun je jouw perfecte design eetkamerstoelen met armeuning of zonder armeulingen bestellen. Een eetkamerstoel samenstellen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Lichaamslengte

Hou er daarnaast rekening mee dat het per persoon verschilt wat de ideale zithoogte is. Ben je iets kleiner? Kies dan voor een lagere zithoogte, zodat je nog met je voeten op de grond kan. Ben je wat langer? Kies dan voor een wat hogere zithoogte. 

Bij het uitzoeken van een tafel is het ook belangrijk om te kijken naar het type onderstel. Wanneer je een tafel koopt met de poot in het midden, dan kan je meer stoelen naast elkaar plaatsen. Bij een eettafel met de poten aan de buitenzijdes, moet je er rekening mee houden dat je minder stoelen kwijt kan. 

Eettafel op maat

Bij ons zijn de eetkamerstoelen speciaal afgestemd op de hoogte van onze eettafels. Daarnaast kun je bij ons je eigen eettafel op maat laten maken en naar wens samenstellen. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Of zou je graag advies willen ontvangen bij de keuze van je eettafel? Neem dan gerust contact met ons op.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur