Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Een goede hoogte van je bureau is enorm belangrijk. Zeker nu een groot deel van de mensen tegenwoordig veel thuis werkt. Een goede hoogte zorgt voor een betere houding waardoor je hiermee lichamelijke klachten voorkomt. Maar wat is de ideale hoogte voor een bureau? Dit verschilt per persoon. In dit artikel helpen we je bij het vinden van de ideale hoogte van jouw bureau.

De ideale hoogte

De ideale hoogte is vooral afhankelijk van een de lichaamslengte die je hebt. Over het algemeen ligt de hoogte van een bureau op 75 centimeter. Deze hoogte past het beste bij een lichaamslengte van ongeveer 1.80 meter. We begrijpen natuurlijk dat niet iedereen een lichaamslengte heeft van van 1.80 meter. Het Paloma bureau van They & Me is ideaal voor als je zoekt naar comfort tijdens het thuiswerken. Naast dat het bureau in verschillende afmeting verkrijgbaar is, is hij ook nog eens verstelbaar in de hoogte. De hoogte is verstelbaar vanaf 74 tot 80 centimeter. Hierdoor stel je hem zo af, zodat hij perfect naar jouw lichaam vormt. Om deze reden werk je urenlang en blijft het comfortabel. Op zoek naar meer meubels op maat zodat ze altijd passen in jouw interieur en voldoen aan jouw wensen? Neem een kijkje op de webshop van They & Me of neem een kijkje in onze showroom gevestigd in Nijmegen.

De juiste (werk)houding

Naast dat je bureau de hoogte moet hebben die bij jou past, raden wij ook aan rekening te houden met de juiste houding. Belangrijk hierbij is dat je een stoel kiest waarbij je knieschijven zich op de hoogte van het zitgedeelte bevinden en je met beiden voeten op de grond staat. Dan heb je de juiste zithoek van 90 graden. Wanneer je lang aan je bureaustoel zit raden wij aan om een stoel te nemen met een armleuning. Let er wel op dat deze armleuning niet op dezelfde hoogte staat als het tafelblad. De kans dat je dan je schouder gaat optrekken is groot waardoor je alsnog een slechte zithouding aanneemt.

Wissel je regelmatig van hakhoogte en schoenen? Dan raden wij aan om je bureau en stoel in in te stellen met je hoogste hakken. Wanneer je een dag sneakers draagt kun je het hoogteverschil compenseren met een voetensteun.

Stijl van je bureau

Naast dat een bureau goed afgesteld moet zijn zodat je er comfortabel aan kan werken, is de stijl van het bureau ook niet geheel onbelangrijk. Je wilt natuurlijk dat je thuiswerkbureau past bij het interieur dat je thuis hebt. Met een bureau dat je mooi vindt, werk je stiekem toch iets gemotiveerder. Naast dat het Paloma bureau verstelbaar is in hoogte, is hij ook helemaal samen te stellen naar jouw wensen. Voor het bureaublad heb je de keuze uit de materialen hout, dekton en HPL. De drie materialen zijn gemaakt om lang mee te gaan en hiernaast zijn dekton en HPL ook nog eens vlek- en krasbestending. Zo gaat je thuiswerkbureau dus ook lang mee. Na het kiezen van het gewenste blad is ook de kleur van het onderstel te kiezen, zodat deze perfect aansluit bij het blad! En voilà, je hebt niet alleen een bureau die een goede hoogte heeft voor jou, maar ook eentje die perfect past bij jouw eigen stijl.

Lekker zitten

Wij hopen dat je het lezen van dit blog ook nu lekker kan zitten aan je bureau. Aangezien je toch wel lang aan een bureau zit wil je natuurlijk zoveel mogelijk comfort. Bij They & Me stel je helemaal zelf je stoel samen. Hierdoor heb je een comfortabele stoel in jouw gewenste stijl die voldoet aan je eisen. Neem een kijkje in onze collectie voor de mogelijkheden en stel je droomstoel samen doormiddel van de 3D configurator op de webshop. Heb je hulp nodig bij de keuze van je bureau? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom.

 

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau? Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou