Wat is de ideale hoogte van mijn bureau

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau?

Wat is de ideale hoogte van mijn bureau

Een goede hoogte van je bureau is enorm belangrijk. Zeker nu een groot deel van de mensen tegenwoordig veel thuis werkt. Een goede hoogte zorgt voor een betere houding waardoor je hiermee lichamelijke klachten voorkomt. Maar wat is de ideale hoogte voor een bureau? Dit verschilt per persoon. In dit blog helpen we je bij het vinden van de ideale hoogte van jouw bureau.

De ideale hoogte

De ideale hoogte is vooral afhankelijk van een de lichaamslengte die je hebt. Over het algemeen ligt de hoogte van een bureau op 75 centimeter. Deze hoogte past het beste bij een lichaamslengte van ongeveer 1.80 meter. We begrijpen natuurlijk dat niet iedereen een lichaamslengte heeft van van 1.80 meter. Bij They & Me kun je eenvoudig je bureau op maat laten maken via onze 3D configurator.

De juiste (werk)houding

Naast dat je bureau de hoogte moet hebben die bij jou past, raden wij ook aan rekening te houden met de juiste houding. Belangrijk hierbij is dat je een stoel kiest waarbij je knieschijven zich op de hoogte van het zitgedeelte bevinden en je met beiden voeten op de grond staat. Dan heb je de juiste zithoek van 90 graden. Wanneer je lang aan je bureaustoel zit raden wij aan om een stoel te nemen met een armleuning. Let er wel op dat deze armleuning niet op dezelfde hoogte staat als het tafelblad. De kans dat je dan je schouder gaat optrekken is groot waardoor je alsnog een slechte zithouding aanneemt.

Wissel je regelmatig van hakhoogte en schoenen? Dan raden wij aan om je bureau en stoel in in te stellen met je hoogste hakken. Wanneer je een dag sneakers draagt kun je het hoogteverschil compenseren met een voetensteun.

Lekker zitten

Wij hopen dat je het lezen van dit blog ook nu lekker kan zitten aan je bureau. Aangezien je toch wel lang aan een bureau zit wil je natuurlijk zoveel mogelijk comfort. Bij They & Me vind je comfortabele stoelen in verschillende stijlen voor jouw interieur. Neem een kijkje in onze collectie. Heb je hulp nodig bij de keuze van je bureau? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur