Tips voor het inrichten van je woonkamer

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Het inrichten van je woonkamer is leuk om te doen maar kan soms een flinke klus zijn. De woonkamer wordt niet alleen veel gebruikt maar wordt daarnaast ook vaak gezien als het meest centrale punt in huis. Je wilt daarom dat deze gezellige en ontspannende plek voldoet aan de smaak van jouw interieur. Hieronder een aantal tips op een rijtje voor het inrichten van je woonkamer.

Functies bepalen

Je woonkamer kan voor verschillende functies worden gebruikt. Denk daarbij aan tv kijken, werken, eten met vrienden en familie of voor spelende kinderen. Het is daarom ook vanzelfsprekend dat de woonkamer functioneel wordt ingericht. Bepaal voor jezelf welke eisen jij stelt aan de functionaliteiten van je woonkamer. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door alle eisen op een rijtje te zetten. Zo heb je in een overzicht wat je belangrijk vindt voor in je woonkamer.

De indeling

Wanneer je alle prioriteiten op een rijtje hebt kun je de indeling van je woonkamer gaan bepalen. Stel jezelf de volgende vragen. Moet de bank tegenover de tv worden geplaatst? Lig je graag naast de haard of kijk je liever uit op de tuin. Door hier antwoord op te geven kun je bepalen waar de meubels moeten komen te staan. Houd daarbij ook rekening met de ruimte die aanwezig is in de woonkamer. Je wilt namelijk niet te veel meubels in je kleine woonkamer zetten om te voorkomen dat je loopruimte verliest. Probeer hier en daar met meubels te schuiven om uiteindelijk tot de perfecte indeling te komen.

Bepaal je kleurenpalet

De kleuren die je kiest voor je woonkamer kunnen van invloed zijn op de algehele sfeer en stijl van de ruimte. Overweeg om een neutraal kleurenpalet te kiezen als je van een rustige inrichting houdt. Een ander alternatief is het gebruik van levendige kleuren. Dit werkt goed als je van een uitnodigende, gezellige sfeer houdt. Kies één of twee hoofdkleuren en voeg accenten toe in complementaire tinten om de ruimte te laten opvallen.

Kies je favoriete meubels

Nu mag je dan eindelijk je meubels uitkiezen. Op basis van de functionaliteiten en indeling van je woonkamer kies je de meubels die passen bij de smaak van jouw interieur. Houd daarnaast rekening met het aantal personen dat in de woonkamer moet kunnen vertoeven. Een hoekbank biedt bijvoorbeeld meer zitplaatsen dan een een tweezitsbank. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen bank op maat laten maken om je ideale woonkamer samen te stellen. Ook kun je ervoor kiezen om een mooie design fauteuil neer te zetten voor een gezellig zithoek. Om meer sfeer in je interieur te creëren kun je nog wat decoraties toevoegen. Vul je mooie design bijzettafel of design salontafel met verschillende accessoires of leg een aantal mooie sierkussens op de bank. Houd er wel rekening mee dat alle kleuren met elkaar in balans zijn.

Hulp nodig bij het kiezen van je meubels?

Heb je na het lezen van onze tips nog inspiratie nodig voor de meubels in je woonkamer? Bij They & Me bieden wij diverse soorten meubels voor een sfeervolle woonkamer en waar je je thuis bij gaat voelen. Daarnaast geven wij je graag advies voor je interieur. Kom gerust langs in de showroom om al onze design meubels te ervaren!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou