Tips voor het kiezen van een hoekbank

Tips voor het kiezen van een hoekbank

Tips voor het kiezen van een hoekbank

Tips voor het kiezen van een hoekbank

Hoekbanken zijn de zeer gewild om een aantal redenen. De hoekbank biedt ruimte voor meer billen dan de ‘gewone’ zitbank, geeft de optie om languit onderuit te zakken en weet een woonkamer sneller een geheel te maken. Maar waar let je op bij het uitkiezen van jouw nieuwe hoekbank? They & Me staat klaar om al je hoekbankzaken op een rijtje te krijgen.

Het formaat

Waarschijnlijk heb je allang een potentiële leefplek voor je nieuwe hoekbank in gedachten. De eerste tip die we mee willen geven is.. tape! Speel even Tetris in de woonkamer en schuif alle meubels opzij. Tape vervolgens de (maximale) ruimte die je wilt reserveren voor je hoekbank af op de vloer en plaats hier je huidige meubels omheen. Heb je een leuke set-up gerealiseerd waar je je nieuwe hoekbank tussen kan fantaseren? Dan weet je wat het maximale formaat kan worden en zijn we klaar om voor de hoekbank te gaan shoppen. Je begrijpen natuurlijk dat je een bank van het juiste formaat in huis wilt halen. Bij They & Me kun je daarom eevoudig je bank op maat laten maken.

De locatie

De meest praktische ruimte voor een hoekbank is, verrassenderwijs, de hoek. Een hoekbank in een hoek doet de ruimte in kleinere/knussere appartementen groter lijken en heeft als voordeel dat de muur, in combinatie met wat sierkussens, ook als rugleuning kan dienen. Mocht je een grotere woonkamer hebben, dan raden wij aan om de hoekbank meer richting het midden van de kamer te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de ruimte knusser wordt en luchtiger zal ogen. Als je al een mooie feautuil in huis hebt, kun je deze het beste diagonaal tegenover de hoek van de bank plaatsen. Op die manier houdt je het zogenaamde zwaartepunt van je woonkamer in balans. Feng Shui is immers een kunst.

Het zit- en ligcomfort

Laten we eerst even kijken naar de zitplekken. Ja, het is zo dat de hoek van een hoekbank meer ruimte biedt voor meer bips, maar toch wijzen je er even op dat men zich hier snel op verkijkt. Is het bijvoorbeeld zo dat je graag eens een feestje organiseert, besef je dan wel dat de twee extra zitplekken op het liggedeelte een eigen nadeel hebben; ééntje heeft geen rugleuning en één kan de benen lastiger kwijt. Neem in je berekening dus mee dat het liggedeelte in de praktijk een enkele zitplek betreft.

De gemiddelde Nederlander brengt volgens onderzoek dagelijks zo’n vier uur door op de bank, dus ook je levensstijl/zitgewoonte speelt een rol in het kiezen van de perfecte hoekbank. Ben je iemand met een actievere zithouding; lees je bijvoorbeeld graag ‘s avonds een boek op de bank? Ga dan voor een model met een minder diepe zit. Scheelt een hoop rugklachten. Anderzijds is er ook niets mis met het samen onderuitgezakt Netflix bingen en popcorn schranzen (geen popcorn in de showroom s.v.p.) op de bank. Als dit meer als jouw pakkie-an klinkt, raden we je aan om naar hoekbanken met een diepere zit te zoeken.

Tot slot een raadsel:

Wat is de overeenkomst tussen een hoekbank en deze blog-post?

Het zit er op.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou