Tips voor wanddoek aan de muur hangen in huis

Tips voor het hangen van een wanddoek in je huis

Tips voor het hangen van een wanddoek in je huis

Tips voor wanddoek aan de muur hangen in huis

Wanddoeken zijn prachtige stukken kunst die een ruimte kunnen veranderen. Maar een wanddoek aan de muur hangen kan soms een uitdaging zijn. Na het kopen van een wanddoek vraag je je misschien af hoe en waar je deze kunt ophangen en welke technieken je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat het er perfect uitziet. In dit artikel geven wij je een aantal tips om je te helpen bij het ophangen van wanddoeken in huis.

1. De juiste hoogte

De eerste tip is om de juiste hoogte te bepalen voor je wanddoek, de meeste mensen hangen hun wanddoeken namelijk te hoog op. Om dit te vermijden, adviseren wij om het wanddoek op te hangen op ooghoogte. Dit creëert een perfect beeldveld waardoor het makkelijker is om het wanddoek te bewonderen. Ook als je meerdere wanddoeken wilt ophangen, moet je ze op dezelfde hoogte hangen. Zo creëer je een perfect beeld dat meer stijl toevoegt aan de desbetreffende kamer.

2. Plaatsen van meubels

Over meubels gesproken, voordat je het wanddoek ophangt, is het belangrijk om te bepalen welk meubilair je hebt en waar het staat. Je wilt niet dat het wanddoek visueel in strijd is met je bank of de eettafel. Kies een positie waar het meubilair niet in de weg staat en plak wat schilders tape op de muur om het te markeren. Op die manier kan je er eenvoudig achter komen of de positie van de muur die je kiest goed is of niet.

3. Stijl van de wanddoek

Nu je de perfecte plek hebt gevonden, is het tijd om de stijl van het wanddoek te bepalen. De meeste wanddoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus kies een maat die past bij de grootte van de muur. Je wilt niet dat het wanddoek te klein is en in het niet valt bij de rest van de aankleding. Ook is het belangrijk om te beseffen dat een wanddoek met felle kleuren of unieke vormen echt opvalt en kan dienen als een interessant gespreksonderwerp.

4. Methode van ophangen

Er zijn verschillende manieren om een ​​wanddoek op te hangen. Zo kan je kiezen voor een standaard canvas ophangsysteem, dat meestal op de achterkant van het wanddoek zit, maar je kunt ook een ander ophangsysteem kiezen. Overweeg het gebruik van dikke haken, spijkers of zelfs 3M strips om je wanddoeken op te hangen. Dit is een eenvoudige methode en helpt vooral als je zenuwachtig bent dat je gaatjes maakt in de muur die niet nodig zijn.

5. Layout

Ten slotte kan je spelen met de lay-out van de wanddoeken. Er zijn vele verschillende manieren om wanddoeken op te hangen. Je kunt ze horizontaal of verticaal plaatsen en zelfs verschillende wanddoeken samen ophangen als een passend decoratief patroon. Houd rekening met de stijl van de ruimte waar je de wanddoeken ophangt en het effect dat je wilt bereiken. Overdrijf niet en hou het gevoel van balans in de kamer.

Haal je wanddoek in huis!

Het ophangen van een wanddoek lijkt misschien een uitdaging, maar met de tips die we hier hebben gedeeld, kan je deze klus zonder problemen klaren. Bepaal de juiste hoogte, overweeg de stijl van het wanddoek, kies de juiste methode om op te hangen en experimenteer met verschillende lay-outs. En vergeet vooral niet om te genieten van het eindresultaat!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou