Hoe geef je je huis een luxe uitstraling?

Hoe geef je je huis een luxe uitstraling?

Hoe geef je je huis een luxe uitstraling?

Hoe geef je je huis een luxe uitstraling?

Of je nu een nieuw huis betrekt of je huidige woning een nieuw likje verf wilt geven, het toekennen van een luxe uitstraling aan je huis kan een lastige klus zijn. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. Hieronder volgen enkele tips om je huis een luxe uitstraling te geven, zonder dat je je budget overschrijdt.

Pak uit met verlichting

Het gebruik van de juiste verlichting kan een enorme impact hebben op de uitstraling van je huis. Kies voor moderne verlichting die direct in het oog springt. Plaats zowel functionele als sfeerverlichting om het luxe gevoel te benadrukken. Kies voor warme kleuren om de gezelligheid in huis te benadrukken.

Maak gebruik van hout

Hout is een mooi natuurproduct wat luxe uitstraalt. Investeer daarom in houten meubels en/of een houten vloer. De rustieke uitstraling van mooie houten meubels kan veel bijdragen aan de sfeer in huis. Met enkele subtiele aanpassingen maak je het geheel helemaal af. Denk hierbij aan een mooie eiken eettafel in de eetkamer of een design salontafel van hout in de woonkamer.

Kies voor luxe stoffen en texturen

Het kiezen van de juiste stoffen en texturen kan goed bijdragen aan het creëren van een luxe uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor zijde of velours stoffen op je bank of op je eetkamerstoelen. Ook buiten de woonkamer kun je denken aan deze luxe stoffen, denk bijvoorbeeld aan gordijnen van zijde of satijn en mooie badhanddoeken van microvezel.

Gebruik kunst en planten

Een mooi kunstwerk kan een kamer meteen een luxe uitstraling geven. Kies voor een groot statement stuk in plaats van allerlei kleine lijstjes op te hangen. Daarnaast kunnen planten ook bijdragen aan een luxere sfeer. Kies voor grote planten, zoals een Monstera of Ficus en plaats ze in mooie potten.

Ga voor symmetrie

Symmetrie zorgt voor rust en balans in een ruimte, wat weer bijdraagt aan een luxere sfeer. Denk bijvoorbeeld aan twee identieke lampen aan weerszijden van de bank en een paar stoelen in dezelfde kleur en vorm. Probeer verschillende elementen in de kamer op een symmetrische manier te plaatsen voor een extra luxe uitstraling.

Op maat gemaakte meubels

Op maat gemaakte meubels brengen niet alleen een uniek en exclusief design in je huis, maar ze voegen ook een vleugje luxe toe. Een op maat gemaakte eettafel is bijvoorbeeld speciaal ontworpen om perfect in jouw ruimte te passen. Hierdoor creëer je harmonie en balans in jouw interieur. Met op maat gemaakte meubels kun je bovendien jouw eigen stijl tot uiting brengen, omdat je elk onderdeel van het meubel kunt aanpassen aan jouw wensen. Bij They & Me bieden we op maat gemaakte design meubels aan, op onze webshop kun je jouw droommeubel samenstellen met onze 3D configurator.

Houd het geheel rustig

Een laatste tip om je huis om te toveren in een luxe paradijs is door het geheel rustig te houden. Een overdaad aan woonaccessoires en decoraties kan afbreuk doen aan de luxe uitstraling. Maak dus zorgvuldig keuzes en houd het geheel rustig. Voeg enkel subtiele accessoires en decoraties toe om het luxe gevoel te onderstrepen.

Creëer een luxe uitstraling!

Het geven van een luxe uitstraling aan je huis is helemaal niet zo lastig als het lijkt. Met de juiste verlichting, hout, stoffen en rustige inrichting ben je al een eind op weg. Maak zorgvuldige keuzes en wees niet bang om te investeren in de juiste woonaccessoires. Succes!

Hoe geef je je huis een luxe uitstraling? Hoe geef je je huis een luxe uitstraling?

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou