• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Waar let je op bij het bij het uitkiezen van een fauteuil?

Waar let je op bij het bij het uitkiezen van een fauteuil?

Waar let je op bij het bij het uitkiezen van een fauteuil?

Waar let je op bij het bij het uitkiezen van een fauteuil?

Fauteuils zijn voor ons het ultieme zit-comfort. Één dedicated zitplek voor één dedicated stel billen. Geen gehannes over armleuningen of ruimte zoals op de bank, maar een plek om lekker in je eentje helemaal tot rust te komen. Om jouw perfecte zetel te vinden hebben we een aantal tips; zodat jij weet waar het hem nu qua fauteuils eigenlijk in zit.

Bepaal de functie en locatie van je fauteuil

De eerste vraag bij de aanschaf van ieder meubel is natuurlijk: wat wil je er mee gaan doen? Is je doel om een leeshoek te realiseren om ‘s avonds lekker met een kop thee te kunnen verdwijnen in je nieuwste boek? Zoek je een mooie eye catcher om je woonkamer compleet te maken? Is dit de stoel waarin je van plan bent iedere zondag met de pootjes omhoog naar de televisie te kijken? Het doel hoort voorop te staan. Zodra je hier een antwoord op hebt, heb je gelijk ook een beter beeld van de locatie. Zodra je een stoel op het oog hebt, noteer dan de exacte afmetingen van het meubelstuk en plak op je vloer af hoe veel ruimte het in beslag gaat nemen. Zo heb je gelijk duidelijk of de omloop nog een beetje te doen is, en weet je zeker dat je mooie fauteuil de doorstroom van je kamer niet in de weg zit. Zodra je weet waarom en waar je wilt zitten, kunnen we door naar..

Welke stijl fauteuil zoek ik?

Dit ligt vooral aan de stijl die je al in huis gerealiseerd hebt. In de regel is het zo dat als je mooie design bank van leer is, daar het beste een leren fauteuil bij past. Vice versa werkt dit ook zo met stoffen meubilair! Regels zijn er echter om te breken, dus als jij zoekt naar een zetel die er lekker uit springt; doe eens gek en ga voor een anderskleurige design fauteuil. Heb je een vintage interieur, zoek dan eens naar fauteuils in bruin of grijs leer. Wil je een wat meer understated fauteuil, kijk dan naar moderne, ronde varianten. Deze zijn vaak iets kleiner en subtieler vormgegeven. Heb je je huis modern industrieel ingericht? Dan is de butterfly fauteuil weer helemaal hip, en past deze klassieker geweldig in je woonkamer.

Materiaal en kwaliteit

Qua materiaal is het belangrijk om een beetje praktisch na te denken. Heb je een huisdier met vrolijke pootjes en bijbehorende nagels? Ga dan niet voor leer. Voor een gezin met jonge kinderen en waskrijt is het verstandig om voor een makkelijk wasbare kunststoffen of leren fauteuil te gaan. Behoor je niet tot één van deze risicogroepen, dan kun je met hartelust een klassieke fauteuil van leer, ribstof of microvezel aanschaffen. Stoffen zoals katoen, wol en leer zijn populaire keuzes voor fauteuils vanwege hun comfort en duurzaamheid. Let ook op de kwaliteit van de constructie en de afwerking van de fauteuil om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat

Functionaliteit van je fauteuil

Denk na over de functionaliteit van de fauteuil en hoe je hem wilt gebruiken. Wil je een verstelbare rugleuning of armleuningen die omhoog kunnen worden geklapt? Heb je behoefte aan extra opbergruimte in de fauteuil? Overweeg deze factoren bij het kiezen van een fauteuil om ervoor te zorgen dat hij aan al je wensen en behoeften voldoet.

Budget

Tenslotte is het belangrijk om rekening te houden met je budget bij het kiezen van een fauteuil. Fauteuils zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus bepaal van tevoren hoeveel je bereid bent om uit te geven en zoek naar een fauteuil die binnen je budget past zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort.

Hoe weet ik of mijn fauteuil lekker zit?

Testen, testen, testen! Wij raden aan om bij de aanschaf van ieder meubelstuk even uitgebreid te gaan proefzitten. Kom eens langs in onze nieuwe showroom, en onze comfortabele design fauteuils. Voor die tijd hebben we nog wat vuistregels om in acht te nemen:

Het zitvlak moet zo’n twee centimeter boven je knieholte uitkomen wanneer je staat. Op die manier zul je nog comfortabel met je voetjes bij de vloer kunnen, en houden je knieën hopelijk een ergonomische 90 graden. De zitdiepte moet voldoende zijn om comfortabel rechtop te zitten met goede steun in je onderrug, en de armleuningen moeten op zo’n hoogte zitten dat je armen, terwijl je rechtop zit, ontspannen op de leuningen kunnen rusten.

Net als jij op je nieuwe fauteuil, zit dit artikel er weer op!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou