Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Voordat je een eettafel gaat uitkiezen moet je eerst bepalen wat de afmeting wordt en welke vorm tafelblad het beste past in jouw interieur. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten vormen waar je uit kan kiezen. Om die reden kan het ook lastig zijn om de perfecte vorm te kiezen voor je eettafel. In dit artikel behandelen we de verschillende soorten vormen voor je eettafel.

Rechthoekig tafelblad

Eén van de mogelijkheden is om voor een rechthoekig tafelblad te kiezen. Dit is een van de meeste populaire vormen die we kennen. Ook niet zo gek, aangezien je veel spullen kan plaatsen op een rechthoekige eettafel. Denk bijvoorbeeld aan een volle tafel tijdens een etentje of een aantal boeken aan de kopse kant van je eettafel. Bij een rechthoekige eettafel kan je eenvoudig stoelen aanschuiven. Daarbij is het wel belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is, omdat deze vorm tafelblad meer ruimte in beslag neemt. Houd daarnaast rekening met de veiligheid van kinderen, zij kunnen zich namelijk stoten aan de hoeken van de eettafel.

Klassiek en veelzijdig

Rechthoekige tafelbladen zijn een van de meest populaire keuzes voor eettafels en werktafels. Ze bieden veel ruimte en zijn ideaal voor gezinnen of voor mensen die regelmatig gasten ontvangen. Door hun lineaire vorm passen ze goed in langwerpige ruimtes of tegen een muur.

Geschikt voor grotere groepen

Het lange oppervlak van een rechthoekige tafel maakt het gemakkelijk om stoelen aan beide zijden te plaatsen, waardoor er genoeg zitplaatsen is voor grotere groepen. Dit maakt ze ideaal voor diners, vergaderingen of gezellig samenzijn.

Ruimtebesparend ontwerp

Voor kleinere ruimtes kan een smalle rechthoekige tafel een goede oplossing zijn. Het biedt toch voldoende zitplaatsen, maar neemt minder vloeroppervlak in beslag dan bredere modellen.

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen? Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Bootsvorm tafelblad

De bootsvorm is bijna een beetje nostalgisch. Deze vorm komt overal terug: in verschillende meubels en zelfs op gevelstenen van oude gebouwen. Eigenlijk is het een vorm die past bij veel verschillende stijlen en het is net iets anders dan een rechthoekig tafelblad. De vrije hoeken stellen jou in staat om de ruimte rond de tafel in te richten zoals je wilt. Benieuwd naar deze vorm? Bij onze eettafel met bootsvorm.

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen? Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Ovaal tafelblad

Vaak zien we een rechte, ronde of vierkante vorm voorbij komen in eetkamers. Een andere mogelijkheid is een ovaal tafelblad. Deze vorm zie je veel terug in moderne stijlen en design meubels. Het geeft een bepaalde sfeer in je interieur, omdat het net even anders is dan een rechthoekige of bootsvorm. Naast dat een ovale vorm een speelse look geeft, past het goed bij een smalle ruimte. De tafel heeft namelijk geen hoeken, waardoor je er makkelijker omheen kunt bewegen. Daarnaast maakt een ovale eettafel een gesprek centraler, omdat iedereen aan tafel elkaar makkelijker aan kan kijken en je daarmee een gezellige dynamiek creëert.

Verfijnd en elegante uitstraling

Ovale tafelbladen combineren de voordelen van zowel ronde als rechthoekige tafels. Ze behouden de gezelligheid en gelijkheid van een ronde tafel, maar bieden ook de lineaire ruimte van een rechthoekige tafel.

Geschikt voor flexibele zitopstellingen

Door hun langwerpige vorm zijn ovale tafelbladen flexibel in het plaatsen van stoelen. Ze zijn ideaal voor lange diners of vergaderingen waarbij mensen aan beide uiteinden comfortabel kunnen zitten.

Stijlvol en functioneel

Ovale tafelbladen voegen een vleugje elegantie toe aan een ruimte en zijn geschikt voor zowel formele als informele eetgelegenheden. Ze kunnen een statement maken in je interieurontwerp en zijn een favoriete keuze voor mensen die graag gasten ontvangen.

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen? Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Rond tafelblad

Een ronde tafel komt uitstekend tot zijn recht in kleinere ruimtes.  De ronde vorm neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel. Hierdoor kan je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Daarnaast is een ronde eettafel gezellig en kus, dit komt omdat iedereen elkaar goed kan aankijken tijdens een diner of spelletjesavond. Ideaal voor gezelschap dus.

Intiem en gezellig

Ronde tafelbladen bevorderen een intieme sfeer en zijn ideaal voor gezinnen of kleine groepen. Ze creëren een gevoel van gelijkheid doordat iedereen rond de tafel kan zitten zonder een ‘hoofd’ van de tafel te hebben.

Geschikt voor kleine ruimtes

Een ronde tafel neemt vaak minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel met dezelfde diameter. Dit maakt ze perfect voor kleine eetkamers, keukens of zelfs als een informele vergadertafel op kantoor.

Flexibel in opstelling

Ronde tafelbladen zijn flexibel omdat er geen vaste richting is waarin mensen moeten zitten. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar de opstelling regelmatig verandert of waar je extra stoelen wilt toevoegen.

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen? Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

 

Organisch tafelblad

Een organisch tafelblad is een tafelblad dat in zijn vorm niet symmetrisch is. Bij een normaal tafelblad loopt het blad van de rand naar de binnenzijde, zo ook bij een organisch tafelblad maar dan met een andere stand of grootte. Hierdoor ontstaat er vaak meer sfeer op de tafel en kan het vooral bij eettafels erg mooi zijn om te gebruiken. Zeker ook in een moderne interieurstijl is dit tafelblad mooi, maar ook voor industriële en landelijke stijlen kan het heel goed gebruikt worden. Het is net even iets anders en tegenwoordig zien we het ook veel meer.

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen? Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Plat ovaal tafelblad

Het laatste tafelblad dat we introduceren is een plat ovaal tafelblad. Dit is een tafelblad dat in het middenstuk recht loopt, maar waar de uiteindes rond zijn. Het is dus eigenlijk een mix van een rechthoekige en ovalr eettafel. Wil jij een gezellige sfeer creëren maar ook genoeg ruimte hebben aan je eettafel, kies dan voor een plat ovale eettafel!

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen? Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Welke kies jij?

Bij They & Me kan je gelukkig je eettafel op maat laten maken via onze 3D configurator. Allereerst kies je een onderstel, waarna je de vorm van je nieuwe eettafel uitkiest. Als je deze stappen doorlopen hebt, kies je de afmeting van de tafel en vervolgens het materiaal en de kleur van het tafelblad. De laatste 2 stappen zijn de randafwerking en de kleur van het onderstel. En voilà: jij hebt binnen de kortste keren jouw droom eettafel in huis!

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou