Welke vorm tafelblad moet ik kiezen

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen?

Welke vorm tafelblad moet ik kiezen

Voordat je een eettafel gaat uitkiezen moet je eerst bepalen wat de afmeting wordt en welke vorm tafelblad het beste past in jouw interieur. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten vormen waar je uit kan kiezen. Om die reden kan het ook lastig zijn om de perfecte vorm te kiezen voor je eettafel. In dit blog behandelen we de verschillende soorten vormen voor je eettafel.

Rechthoekig tafelblad

Eén van de mogelijkheden is om voor een rechthoekig tafelblad te kiezen. Dit is een van de meeste populaire vormen die we kennen. Ook niet zo gek, aangezien je veel spullen kan plaatsen op een rechthoekige eettafel. Denk bijvoorbeeld aan een volle tafel tijdens een etentje of een aantal boeken aan de kopse kant van je eettafel. Bij een rechthoekige eettafel kan je eenvoudig stoelen aanschuiven. Daarbij is het wel belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is, omdat deze vorm tafelblad meer ruimte in beslag neemt. Houd daarnaast rekening met de veiligheid van kinderen, zij kunnen zich namelijk stoten aan de hoeken van de eettafel.

Bootsvorm tafelblad

De bootsvorm is bijna een beetje nostalgisch. Deze vorm komt overal terug: in verschillende meubels en zelfs op gevelstenen van oude gebouwen. Eigenlijk is het een vorm die past bij veel verschillende stijlen en het is net iets anders dan een rechthoekig tafelblad. De vrije hoeken stellen jou in staat om de ruimte rond de tafel in te richten zoals je wilt. Benieuwd naar deze vorm? Bij onze eettafel met bootsvorm.

Ovaal tafelblad

Vaak zien we een rechte, ronde of vierkante vorm voorbij komen in eetkamers. Een andere mogelijkheid is een ovaal tafelblad. Deze vorm zie je veel terug in moderne stijlen en design meubels. Het geeft een bepaalde sfeer in je interieur, omdat het net even anders is dan een rechthoekige of bootsvorm. Naast dat een ovale vorm een speelse look geeft, past het goed bij een smalle ruimte. De tafel heeft namelijk geen hoeken, waardoor je er makkelijker omheen kunt bewegen. Daarnaast maakt een ovale eettafel een gesprek centraler, omdat iedereen aan tafel elkaar makkelijker aan kan kijken en je daarmee een gezellige dynamiek creëert.

Rond tafelblad

Een ronde tafel komt uitstekend tot zijn recht in kleinere ruimtes.  De ronde vorm neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel. Hierdoor kan je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Daarnaast is een ronde eettafel gezellig en kus, dit komt omdat iedereen elkaar goed kan aankijken tijdens een diner of spelletjesavond. Ideaal voor gezelschap dus.

Organisch tafelblad

Een organisch tafelblad is een tafelblad dat in zijn vorm niet symmetrisch is. Bij een normaal tafelblad loopt het blad van de rand naar de binnenzijde, zo ook bij een organisch tafelblad maar dan met een andere stand of grootte. Hierdoor ontstaat er vaak meer sfeer op de tafel en kan het vooral bij eettafels erg mooi zijn om te gebruiken. Zeker ook in een moderne interieurstijl is dit tafelblad mooi, maar ook voor industriële en landelijke stijlen kan het heel goed gebruikt worden. Het is net even iets anders en tegenwoordig zien we het ook veel meer.

Bij They & Me kan je gelukkig je eettafel op maat laten maken via onze 3D configurator. Allereerst kies je een onderstel, waarna je de vorm van je nieuwe eettafel uitkiest. Als je deze stappen doorlopen hebt, kies je de afmeting van de tafel en vervolgens het materiaal en de kleur van het tafelblad. De laatste 2 stappen zijn de randafwerking en de kleur van het onderstel. En voilà: jij hebt binnen de kortste keren jouw droom eettafel in huis!

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Dit zijn de woontrends van 2023

Dit zijn de woontrends van 2023

De wereld van wonen is altijd in ontwikkeling, ook 2023 is daarop geen uitzondering. Van felle kleuren tot unieke texturen, 2023 belooft een jaar te

Kleur

Kleur

Kleur