Is kiezen voor houten meubels een duurzame optie

Is kiezen voor houten meubels een duurzame optie?

Is kiezen voor houten meubels een duurzame optie?

Is kiezen voor houten meubels een duurzame optie

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze huidige maatschappij. We moeten het milieu beschermen en de natuur behouden, omdat we afhankelijk zijn van haar schoonheid en gezondheid. We vinden duurzaamheid belangrijk, omdat we vaak geconfronteerd worden met problemen zoals klimaatverandering, vervuiling en uitputting van grondstoffen. Door bewust te leven, voorkom je dat deze problemen alleen maar groter worden. Iedereen kan daarbij een steentje bijdragen door bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame meubels met duurzame materialen. Maar welke materialen zijn nou eigenlijk duurzaam? In dit blog gaan we dieper in op de duurzaamheid van houten meubels.

Hout een duurzame keuze?

Houten meubels zijn duurzamer dan meubels van andere materialen. Het hout dat bij ons in de productie gebruikt wordt, is afkomstig uit de Europese bossen die goed onderhouden worden. Daarnaast kan hout lang meegaan, mits je hem af en toe goed behandeld met het betreffende onderhoudsmiddel. Kiezen voor duurzame, houten meubelstukken is dus een verstandige keuze als je de leefomgeving van jezelf en je kinderen wilt beschermen.

Gaan houten meubels lang mee?

Hout is een natuurlijk en sterk materiaal dat erg geschikt is voor meubels. Het kan een lange tijd meegaan als het goed onderhouden wordt, maar ook overgebleven meubels van hout kunnen goed hergebruikt worden. Daarnaast is er natuurlijk ook de optie om gebruikte meubels op te knappen of restjes hout verder te verwerken en eigenlijk zijn er voor elke wens een passend houten meubel te vinden. Kortom, de keuze voor hout is een duurzame optie en je kan er veel plezier van hebben!

Omdat hout een natuurlijk product is, is het belangrijk dat het materiaal niet te veel in aanraking komt met droge en/of vochtige lucht. Hierdoor kan het namelijk gaan ‘bewegen’. Een eikenhouten eettafel op maat gaat tientallen jaren mee als de omstandigheden goed zijn. Houd hierbij dus rekening met goede luchtvochtigheid en het gebruik in het algemeen. Maak natte vlekken direct schoon, dit kan met behulp van onderhoudsmiddelen voor jouw eikenhouten eettafel.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Tips voor een duurzaam interieur

Tips voor een duurzaam interieur

Of je nou bezig bent met het inrichten van je nieuwe huis of gewoon je huidige interieur wilt verbeteren, het creëren van een duurzame leefruimte

Kleur

Kleur

Kleur