Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren 01 (1)

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren?

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren?

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren 01 (1)

Het kiezen van de juiste kleuren in huis kan nog wel eens een uitdaging zijn, het kleuraanbod is tegenwoordig zo breed. Wist je dat jouw persoonlijkheidskenmerken invloed hebben op jouw kleurvoorkeuren? Lees onderstaande blog en ontdek welke kleuren het beste passen bij jouw persoonlijkheidskenmerken en wie weet vindt jij de perfecte kleuren voor in huis!

Geel

De persoonlijkheidskleur geel staat voor levensvreugde, creativiteit en optimisme. Net zoals in een pot met gele oker, komt de persoonlijkheidskleur geel voor bij mensen die spontaan, zeer sociaal en optimistisch ingesteld zijn. Het zijn laissez-faire mensen, die zich maar weinig zorgen maken over kleine details. Ze staan open voor nieuwe ideeën en gebruiken hun creativiteit om problemen op te lossen.

De gele persoonlijkheidskleur wordt ervaren als warm en vriendelijk. Een geel persoon is een doorzetter, die zijn relaties serieus opbouwt. Hij houdt van het sociale leven en probeert hier een creatieve draai aan te geven. De gele persoonlijkheidskleur staat voor dynamiek en assertiviteit, maar het is ook de kleur van onbevreesdheid en zelfexpressie. Je kan de kleur geel toevoegen als een detailkleur in je interieur met onze Bond design bijzettafel en/of onze Birdies.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Roze

De persoonlijkheidskleur roze staat voor liefde en gevoel voor verfijning en schoonheid. De meeste mensen zijn bekend met de kleur roze vanwege de associatie met liefde en vrouwelijkheid. Roze wordt ook beschouwd als een jeugdige kleur, wat de reden is waarom producten zoals make-up, speelgoed en kleding voor kinderen vaak met deze felle tint worden aangeduid. Veel interieurexperts raden aan roze te gebruiken als een accent in huis, omdat het kamers die anders als saai en levenloos worden beschouwd, energie kan geven.

In onze materialencollectie vindt je een aantal mooie lichtroze tinten zoals hieronder te zien op onze Rosa eetkamerstoel. Wil je de kunnen spelen met de roze kleur. Dan kun je eenvoudig je eetkamerstoel samenstellen via onze 3D configurator.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Rood

De persoonlijkheidskleur rood staat voor actie, voor iemand die zich alsmaar wil verbeteren en voor de drang om mensen te verbinden. De kleur rood biedt veiligheid en bescherming. Alleen: door het vele actiegericht werken en niet stil kunnen zitten, raak jij oververmoeid en gestrest.

De persoonlijkheidskleur rood suggereert daarnaast een sterke wil, ambitie en energie. De kleur staat voor de drang om voortdurend bezig te zijn en actie te ondernemen. Dit betekent dat mensen die veel rode energie hebben een grotere daadkracht tonen, meer gezag hebben en makkelijker overkomen. Ze zijn niet geïnteresseerd in de mening van anderen maar volgen hun eigen gevoel, voortdurend in de richting van doelen die ze willen bereiken.

De kleur rood kan je subtiel terug laten komen in je interieur, zoals met onze Happy People kandelaar. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om de kleur wat meer aanwezig naar voren te laten komen in je interieur zoals hieronder te zien op onze Rosa eetkamerstoel. Je kan een combinatie van stof en leder maken om de stoel iets speelser te maken.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren? Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren?

Blauw

De persoonlijkheidskleur blauw staat voor loyaliteit, verbondenheid en zuiverheid. Het is dus een kleur die essentieel is voor de mens om te overleven en geeft ons ook het gevoel van veiligheid. Als je favoriete kleur blauw is, heb je waarschijnlijk een sterke behoefte aan innerlijke rust. Je bent creatief en fantasierijk.

Onze Birdies zijn verkrijgbaar in de kleur blauw, je kan ze los kopen of als set. Daarnaast hebben wij verschillende kleuren blauw in onze materialencollectie zitten, zoals hieronder te zien op de Rosa eetkamerstoel. Wij zijn fan!

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren_ 04 Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren_ 04

Groen

De persoonlijkheidskleur groen staat voor harmonie, kalmte en vrede. Voor de groenliefhebber is het maken van een beroep in de gezondheid vaak voorkomend, want het maakt diegene ontzettend gelukkig om te zien dat diegene anderen kan helpen. Het zien van andermans ongelukkigheid doet diegene dan ook verdriet. Mensen die kiezen voor groen worden meestal omschreven als praktisch en nuchter. Ze geven graag advies en houden ervan om anderen te helpen.

De kleur groen kan je terug laten komen in bijvoorbeeld je nieuwe bank, onze Cozy. Je kunt deze bank op maat laten maken en kiezen uit verschillende leder kleuren in het groen, zoals hieronder ook de kleur te zien op onze groene Moore eetkamerstoel.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren_ 07 Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren_ 07

Oranje

De persoonlijkheidskleur oranje staat voor energie, overtuiging en heeft niet snel het gevoel in de steel gelaten te worden. De persoonlijkheidskleur oranje geeft op een positieve manier uiting aan het leven en is vrolijk, energiek, intuïtief en passievol. Aangezien de oranje persoonlijkheidskleur niet bang is om voor haar overtuigingen uit te komen, geeft ze vaak leiding en heeft ze daardoor een behoorlijke invloed op anderen.

De oranje persoonlijkheidskleur is uitstekend in staat om de dingen naar haar hand te zetten. Ze heeft een gezonde balans tussen haar sociale en persoonlijke leven. Houdt van mensen om haar heen en benadert een ander met respect. De oranje persoonlijkheidskleur houdt van aandacht en zal alles op alles zetten om die te krijgen. Hoe hard ze ook werkt, ze is altijd in staat om vrolijk en rustig te blijven. Oranje is een uitstekende kleur om te gebruiken bij het regelen van dingen, hoe chaotisch die ook lijken.

We hebben een rib stof in het oranje in onze collectie, zoals hieronder te zien op onze Morbido fauteuil. Hoe gaaf als je deze design fauteuil als eyecatcher in jouw interieur hebt?

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Donkergrijs

De persoonlijkheidskleur donkergrijs staat voor mensen die kalm zijn en die zich goed af kunnen sluiten van de chaotische buitenwereld. Ze zijn rustig maar wel standvastig en sterk in hun overtuigingen. Zelfkennis is hun beste vriend, zodat ze ook snel kunnen handelen op bepaalde situaties. Ze houden niet van verandering, behoudende personen komen het beste tot hun recht in deze persoonlijkheidskleur.

Donkergrijs kan altijd, is tijdloos en past bij alle andere kleuren. Daarom een goede kleur voor onze eetkamerstoelen, zie hieronder de Moore eetkamerstoel in het grijs. Je kan de boel altijd een beetje opfleuren met onze Birdies en Happy People kandelaren in een leuk kleurtje!

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Lichtgrijs

De persoonlijkheidskleur lichtgrijs staat voor vrouwelijke energie. Mensen die kiezen voor lichtgrijs zijn gevoelig en mysterieus in hun doen en laten. Lichtgrijs wordt vaak geassocieerd met zachtheid, delicatesse en sierlijkheid. Veel mensen met deze persoonlijkheidskleur houden van zachtere stoffen zoals wol, kasjmier, angora of mohair.

Lichtgrijs is een zeer populaire kleur voor formele en zakelijke kleding, het symboliseert professionele integriteit op de werkplek. Lichtgrijs kan ook een goede keuze zijn voor huisdecoratie als je een elegante maar comfortabele leefruimte wilt creëren.

Lichtgrijs brengt rust in huis zoals hieronder te zien op onze Tio eetkamerstoel. Daarnaast bieden we de Morbido fauteuil ook aan in een zachte en lichtgrijze stof.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Zwart

Als zwart je favoriete kleur is, ben je waarschijnlijk mysterieus en dapper. Mensen met een zwarte persoonlijkheidskleur zijn intelligent en ze hebben graag de controle. Ze reageren meestal zakelijk en zijn goed in het plannen van hun dag. In een relatie treffen mensen met dit profiel vaak alleen individuen die aan hun hoge verwachtingen kunnen voldoen.

De zwarte kleur komt er goed tot zijn recht bij onze Tarragona sidetable. Deze is in verschillende afmetingen te krijgen. Op zoek naar andere soort design sidetable? Bekijk dan welke sidetables wij nog meer voor je in petto hebben.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren 26 (1) Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Bruin

De persoonlijkheidskleur bruin staat voor de natuur en de aarde. Deze mensen hebben een sterke behoefte om iets te geven; ze weten vaak hoe ze anderen kunnen helpen en gaan daar graag aan werken. Ze zijn rustig, genieten van de natuur en zijn makkelijk in de omgang met anderen. Ze zijn niet snel op hun teentjes getrapt, kunnen goed luisteren en willen graag dat je met ze praat. Tevens zijn ze zijn dienstbaar, hulpvaardig en goed opgeleid.

Daarnaast willen ze graag dat er gedaan wordt wat echt nodig is. Ze zijn vriendelijk, hartelijk en veilig. Soms kunnen ze overwerken; dan gaan ze door totdat ze uitgeput zijn. Ze voelen zich niet op hun gemak als er geen einde in zicht is. ze hebben namelijk een sterke behoefte aan orde. Ze zijn gedisciplineerd, gereguleerd en soms zelfs een beetje saai. Ze houden van duidelijkheid en bescheidenheid al vinden ze wel dat er soms ook ruimte moet zijn voor enthousiasme.

Hieronder zie je onze Tia eetkamerstoel in een bruine kleurtint, het zorgt voor weel warme in huis.

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Wit

De persoonlijkheidskleur wit staat voor openheid, transparantie en objectiviteit. Deze persoon geeft mensen hun eigen ruimte en is niet gauw van slag te krijgen door ingewikkelde situaties of moeilijke problemen. Dit maakt de taak uitdagend, maar wel plezierig om te doen.

Wit is altijd goed, het is een kleur de rust brengt in je interieur en die overal bij past. Wij hebben een aantal witte/beige tinten in onze collectie zitten, bekijk ze snel!

Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren Welke persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op jouw kleurvoorkeuren

Breng je persoonlijke kleuren in huis

Mensen kunnen van alles aan je huis zien. Ze kunnen de stijl, de smaak en het temperament van de bewoners herleiden uit hun interieur. Dit geldt ook voor jouw persoonlijke kleuren in huis. Kies er dus een uit die jouw persoonlijkheid goed weergeeft. Bij They & Me staan we voor klaar om je te helpen kiezen van de juiste kleuren in huis in combinatie met de juiste meubels. Onze meubels kunnen speciaal voor jou worden samengesteld. Zo kun jij je eigen eettafel op maat laten maken en een passende eetkamerstoel zelf samenstellen via onze 3D configurator. Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je meubels? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom!

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou