Hoe maak je een moodboard

Hoe maak je een moodboard?

Hoe maak je een moodboard?

Hoe maak je een moodboard

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een soort collage, die als inspiratie voor de inrichting van je woning gebruikt kan worden. Zo’n moodboard kan bestaan uit kleuren, foto’s en/of beeldmateriaal dat betrekking heeft op het onderwerp waarvoor je het moodboard maakt. Dit kan bijvoorbeeld interieur, mode of eten zijn. Het is belangrijk om je moodboard zo gevarieerd mogelijk te maken: combineer foto’s van verschillende stijlen en toonaarden. Zo krijg je een goede indruk van wat je wilt gaan doen en kun je hierop de focus leggen tijdens de uitwerking.

Waarom een moodboard maken voor je interieur?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om een moodboard te maken voor je interieur. Een belangrijke reden is dat het kan helpen om inspiratie op te doen en ideeën te verzamelen voor de inrichting van je woonkamer en/of eetkamer. Een moodboard helpt je om een duidelijke visie en smaak te ontwikkelen, wat het maken van keuzes voor de inrichting eenvoudiger maakt. Eigenlijk ben je al praktisch bezig met de inrichting van je interieur waardoor je een beter beeld krijgt van hoe jouw interieur er uiteindelijk uit komt te zien. Het helpt je om de uiteindelijke stijl en look te bepalen. Het wordt makkelijk om keuzes te kunnen maken over bijvoorbeeld kleuren, materialen of woonaccessoires, als je eerst goed weet wat voor soort stijl en sfeer je wilt creëren.

Het maken van een moodboard kan ook helpen om plekken te vinden waar specifieke elementen kunnen worden gekocht. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een vaas of kandelaar die goed past binnen de stijl van je interieur, is het veel gemakkelijker om te weten waar je moet zoeken als je weet welke stijl je in gedachten hebt. Al met al zijn er vele voordelen verbonden aan het maken van een moodboard voor je interieur. Het is dus zeker de moeite waard om hier tijd en aandacht aan te besteden!

Zo maak je een moodboard

Nu je weet wat een moodboard is en wat het nut van een moodboard kan zijn bij het bepalen van de stijl van je interieur, willen wij je een aantal handvaten geven voor het maken van een moodboard. Het maken van je eigen moodboard zal je helpen bij de stijl en sfeer waar je zo naar verlangt. Je moodboard wordt dus een handige tool om bepaalde keuzes voor je nieuwe interieur te toetsen.

Geen beperkingen

Laat je creativiteit de vrije loop en laat je nergens in beperken. Verzamel zoveel mogelijk inspiratie om erachter te komen wat jij mooi vindt. Houd daarbij in je achterhoofd dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt ervoor kiezen om alle inspiratie digitaal bij elkaar te verzamelen of dit fysiek te doen door te printen en/of knippen uit magazines.

Gebruik keywords

Wanneer je een hoop bij elkaar hebt verzameld is het belangrijk dat je met een kritische blik kijkt naar de beelden die je hebt verzameld. Vervolgens ga je na wat je mooi vindt en schrijf je dat op. Pak dus de belangrijkste woorden van je lievelingskleur(en), accessoires, vormen of meubels. Op die manier maak je het concreet voor jezelf.

Doe online inspiratie op

Wanneer je alle belangrijke steekwoorden bij elkaar hebt, ga je online op zoek naar inspiratie. Gebruik hiervoor het platform Pinterest. Met behulp van de zoekfunctie vul je jouw keywords in en verzamel alles wat je aanspreekt met behulp van pins in Pinterest. Hiermee bewaar je jouw opgeslagen afbeeldingen in een overzicht. Door bijvoorbeeld eetkamer of woonkamer in te typen krijg je specifieke zoekresultaten voor een woonruimte.

Kom to the point

Waarschijnlijk heb je nu een hoop inspiratie bij elkaar verzameld. Nu is het zaak om de juiste balans te vinden tussen de kleuren, materialen of meubels hebt uitgekozen. Probeer voor jezelf verschillende stijlen bij elkaar te brengen om een daadwerkelijk moodboard te maken. Dit maakt het een stuk tastbaarder. Het kan je ook helpen om verschillende stalen te bestellen om vervolgens toe te voegen aan je moodboard. Doe vervolgens een laatste check. Heeft jouw moodboard sfeer, verschillende kleuren, en de juiste combinatie van materialen om tot de gewenste woonstijl te komen?

Gebruik moodboard

Nu je moodboard helemaal naar wens is en jouw stijl goed weergeeft, kun je hem het beste meenemen als je gaat interieurshoppen. Dit kun je doen doot het moodboard naast je neer te leggen en online op zoek te gaan naar de juiste meubels. Je kunt er ook voor kiezen om de showroom te bezoeken. Eenmaal in de showroom, kun je het moodboard makkelijk tevoorschijn halen en kun je de meubels die je aanspreken toetsen. Zo voorkom je impulsaankopen en wordt er uiteindelijk een interieur vervaardigd dat een eenheid vormt. Bij They & Me kun je jouw meubels speciaal op maat laten maken. Of je nou een eettafel op maat laat maken of stoelen gaat samenstellen, het kan allemaal!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Dit zijn de woontrends van 2023

Dit zijn de woontrends van 2023

De wereld van wonen is altijd in ontwikkeling, ook 2023 is daarop geen uitzondering. Van felle kleuren tot unieke texturen, 2023 belooft een jaar te

Kleur

Kleur

Kleur