Tips om verkleuring van je meubels door zonlicht te voorkomen

Tips om verkleuring van je meubels door zonlicht te voorkomen

Tips om verkleuring van je meubels door zonlicht te voorkomen

Tips om verkleuring van je meubels door zonlicht te voorkomen

We houden allemaal van zonlicht. Toch is zonlicht ook een oorzaak van het verkleuren van meubels. Het zorgt er namelijk voor dat bloemstoffen, olie en andere lakrestanten in de houtsoort beginnen te reageren, waardoor de verkleuring optreedt.  Zonlicht is natuurlijk niet alleen schadelijk voor meubels, maar ook voor kleding en je huid. Overigens kan het zijn dat als je meubels direct na zonsondergang in het zonlicht laat staan, ze sneller verkleuren. In dit blog geven wij je een aantal tips voor het voorkomen van verkleuring van je meubels door zonlicht.

Lichtheid van meubels

Zowel stoffen als leren meubels zijn gevoelig voor verkleuring door zonlicht.  In het kader van voorkomen is beter dan genezen, raden we daarom aan om als eerste de lichtechtheid van de stof te checken. Lichtechtheid geeft aan in hoeverre de stof bestand is tegen het verkleuren van licht, uitgedrukt op een schaal van 1 tot 8, waarin 1 staat voor de grootste kans op verkleuring en 8 de kleinste kans.

Kies voor lichtere stoffen

Wist je dat donkere stoffen sneller verkleuren dan lichte stoffen? Wanneer jouw meubels vaak blootgesteld worden aan zonlicht, adviseren wij om voor lichtere stoffen op je meubels te kiezen. Wil je toch voor een donkere stof gaan? Houd er dan rekening mee dat je dit meubel niet de gehele dag in het zonlicht zet, dit is bijvoorbeeld recht voor een raam waar de zon vaak op schijnt. Bij They & Me hebben we veel verschillende soorten stoffen waar je uit kunt kiezen. Ben je benieuwd? Neem een kijkje tussen onze stoffencollectie.

Wisselen met meubels of kussens

Door eens in de zoveel tijd je meubels of kussens te verplaatsen naar een plek waar het product minder blootgesteld wordt aan zonlicht, verklein je de kans op verkleuring. Probeer je bank of fauteuil eens in een andere hoek te plaatsen om te voorkomen dat deze altijd bij het raam staat. Daarnaast kan het afwisselen van meubels een nieuwe look en feel geven aan je interieur. Dit geldt ook voor je eetkamer. Zo nu en dan kun je een stoelendansje houden met je eetkamerstoelen aan je eettafel.

Haal zonblokkers in huis

Door zonblokker in huis te halen kun je op verschillende manier voorkomen dat de zon doorschijnt op je meubels. Kies bijvoorbeeld voor subtiele raamdecoratie of gordijnen waarbij het licht nog wel doorkomt, maar je meubels wel beschermd blijven tegen verkleuring van de zon. Een andere optie is door bijvoorbeeld planten in je interieur te plaatsen, die een deel van het zonlicht tegenhouden.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit