Basso sidetable

Woonstijl: Retro

Woonstijl: Retro

Basso sidetable

Stap terug in de tijd met retro interieurs. Of je voorkeur nou uitgaat naar het klassieke mid-century modern, Art Deco Hollywood glamour, of 1970 psychedelica, de charme en het karakter van retro interieurontwerp zijn onmiskenbaar. Laten we kijken waarom deze stijl een tijdloze favoriet blijft onder interieurontwerpers. In dit blog vertellen wij je alles over de woonstijl Retro.

De aantrekkingskracht van de retrostijl

Retro interieurs bieden een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Ze zitten vol nostalgie en roepen herinneringen op aan een eenvoudigere tijd. Een tijd waarin het leven meer ontspannen was en de dingen minder ingewikkeld. Het heeft iets speciaals om een ruimte binnen te lopen waar elk detail zorgvuldig is uitgedacht om een sfeer te creëren die warmte en comfort uitstraalt.

Van felle kleuren tot vintage meubelstukken, er zijn talloze manieren om een retrogevoel in je interieur te brengen. De strakke lijnen, natuurlijke materialen en kleuren zijn perfect voor het creëren van een gezellige en toch stijlvolle leefruimte. Wanneer je helemaal los wilt gaan met je retro-esthetiek, kan je altijd kiezen voor een volledige explosie uit het verleden! Een psychedelische jaren ’70 pad kan net zo leuk zijn als het klinkt; kleurrijke muurschilderingen, opvallende meubelstukken en veel kamerplanten helpen je om een echt uniek interieur te creëren, dat zich zal onderscheiden van de massa. Welk tijdperk je ook kiest om te recreëren in je interieur, besteed aandacht aan kleine details zoals verlichting of muurkunst; deze kunnen echt het verschil maken tussen een gemiddelde retro look en een die echt opvalt!

Retro in jouw interieur?

Retro interieurs falen nooit om een glimlach op ons gezicht te toveren! Van klassieke mid-century modern chic tot far-out 70s psychedelica, deze stijl heeft voor elk wat wils, zelfs voor degenen die zichzelf niet als “vintage lovers” beschouwen. Of je nou kiest voor een subtiele knipoog naar het verleden of voor een totale explosie van het verleden, het omarmen van de retrostijl in je interieur garandeert dat je interieur persoonlijkheid en charme in overvloed heeft. Let’s give it a try!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit