• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Basso sidetable

Woonstijl: Retro

Woonstijl: Retro

Basso sidetable

Stap terug in de tijd met retro interieurs. Of je voorkeur nou uitgaat naar het klassieke mid-century modern, Art Deco Hollywood glamour, of 1970 psychedelica, de charme en het karakter van retro interieurontwerp zijn onmiskenbaar. Laten we kijken waarom deze stijl een tijdloze favoriet blijft onder interieurontwerpers. In dit blog vertellen wij je alles over de woonstijl Retro.

De aantrekkingskracht van de retrostijl

Retro interieurs bieden een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Ze zitten vol nostalgie en roepen herinneringen op aan een eenvoudigere tijd. Een tijd waarin het leven meer ontspannen was en de dingen minder ingewikkeld. Het heeft iets speciaals om een ruimte binnen te lopen waar elk detail zorgvuldig is uitgedacht om een sfeer te creëren die warmte en comfort uitstraalt.

Van felle kleuren tot vintage meubelstukken, er zijn talloze manieren om een retrogevoel in je interieur te brengen. De strakke lijnen, natuurlijke materialen en kleuren zijn perfect voor het creëren van een gezellige en toch stijlvolle leefruimte. Wanneer je helemaal los wilt gaan met je retro-esthetiek, kan je altijd kiezen voor een volledige explosie uit het verleden! Een psychedelische jaren ’70 pad kan net zo leuk zijn als het klinkt; kleurrijke muurschilderingen, opvallende meubelstukken en veel kamerplanten helpen je om een echt uniek interieur te creëren, dat zich zal onderscheiden van de massa. Welk tijdperk je ook kiest om te recreëren in je interieur, besteed aandacht aan kleine details zoals verlichting of muurkunst; deze kunnen echt het verschil maken tussen een gemiddelde retro look en een die echt opvalt!

Retro in jouw interieur?

Retro interieurs falen nooit om een glimlach op ons gezicht te toveren! Van klassieke mid-century modern chic tot far-out 70s psychedelica, deze stijl heeft voor elk wat wils, zelfs voor degenen die zichzelf niet als “vintage lovers” beschouwen. Of je nu kiest voor een subtiele knipoog naar het verleden met een paar retro accenten, zoals een funky behang of een statement meubelstuk, of dat je gaat voor een totale explosie van het verleden met gedurfde kleuren, geometrische vormen en nostalgische accessoires, het omarmen van de retrostijl in je interieur garandeert dat je ruimte persoonlijkheid en charme in overvloed heeft.

Het mooie van retro is dat het niet alleen terugblikt op een tijdperk, maar het ook naar het heden brengt met een frisse en eigentijdse twist. Denk aan het mixen van vintage vondsten met moderne meubels, of het gebruik van retro kleuren zoals avocado groen, oranje en bruin in een eigentijdse context. Het resultaat is een unieke en levendige ruimte die zowel nostalgisch als verrassend actueel aanvoelt.

Dus waarom niet een beetje retro flair toevoegen aan je huis? Experimenteer met verschillende elementen en laat je creativiteit de vrije loop. Of je nu je hele woonkamer wilt transformeren in een retro paradijs of gewoon een subtiele retro touch wilt toevoegen aan een hoekje van je huis, het resultaat zal je zeker doen glimlachen en je huis een unieke persoonlijkheid geven. Let’s give it a try and bring some retro vibes into your home!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou