4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen

4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen

4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen

4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen

Heb je je ooit afgevraagd waarom je mooie bank of tafel langzaamaan van kleur verandert? Vaak wordt dit veroorzaakt door direct zonlicht op je meubels. Zonlicht kan schadelijk zijn voor de kleur van het materiaal en het kan de kwaliteit van de stof verminderen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je verkleuring van je meubels door zonlicht kan voorkomen en het uiterlijk van je meubels in originele staat kan behouden. In dit artikel zullen we je 4 tips geven om verkleuring van meubels te voorkomen door zonlicht.

1. Plaats planten in de buurt van je meubels

Een natuurlijke manier om je meubels te beschermen tegen de gevaren van de zon is door planten dichtbij de meubels te plaatsen. Planten bieden natuurlijke schaduw om schadelijke zonnestralen te verminderen. Planten beschermen je meubels niet alleen tegen het zonlicht, maar ze zorgen ook voor een aangename uitstraling en verbetert de luchtkwaliteit in je huis.

2. Gebruik gordijnen of zonwering

Als je meubels vol in de zon staan, bijvoorbeeld bij een groot raam, kun je in plaats van planten ook gordijnen of zonwering gebruiken om het zonlicht te verminderen. Gordijnen of zonwering kunnen ervoor zorgen dat het zonlicht minder intensief op de meubels schijnt en dat de meubels minder snel gaan verkleuren. Zorg wel voor voldoende licht, want je wilt natuurlijk niet dat het helemaal donker wordt in huis. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van nieuwe lichtbronnen. Plaats bijvoorbeeld onze Trevi vloerlamp naast een van je meubels. De vloerlamp heeft strakke vormen en daardoor een moderne uitstraling, wat een opvallende en sfeervolle toevoeging is aan je interieur. Naast dat een lamp een aangename nieuwe lichtbron creëert, staat het dus ook nog eens fraai en gezellig.

4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen 4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen

3. Impregneren van je meubels

Een derde tip om verkleuring op je meubels te voorkomen is door je meubels te impregneren. Doordat je je meubels impregneert, zorg je ervoor dat de kleur van je meubels beter behouden blijft en dat je meubels dus minder snel verkleuren door invloed van de zon.

4. Vermijd felgekleurde stoffen

Als je nieuwe meubels koopt, is het belangrijk om te letten op de kleur van de stof. Felgekleurde stoffen zijn namelijk gevoeliger voor verkleuring dan donkere stoffen. Als je wilt voorkomen dat je meubels snel verkleuren, kun je beter kiezen voor neutrale kleur stoffen. Bij They & Me verkopen we meubels die je zelf helemaal kunt samenstellen naar jouw wensen. Hierdoor hebben we ook een ruime keuze in stoffen en kleuren. Neem dus gerust een kijkje op onze webshop voor heel wat verschillende kleuren voor op de stoffering van jouw nieuwe meubel. Op de webshop kan je geheel gratis stalen naar keuze bestellen. Wil je toch liever de real-life experience? Dat kan zeker! Onze meubelzaak in Nijmegen heeft een showroom en daar willen we je maar al te graag helpen bij het kiezen van de perfecte stof die past in jouw interieur!

Welke tips ga jij toepassen?

Het is dus zeker mogelijk om verkleuring op je meubels te voorkomen door zonlicht. Door planten bij je meubels te plaatsen, gordijnen of zonwering te gebruiken, je meubels te impregneren en gebruik maken van lichte stoffen hoef je je geen zorgen te maken dat de kleur van je meubels vervaagt. Op deze manier kun je langer genieten van je mooie meubels en blijven ze er op hun best uitzien. Welke tip ga jij toepassen om verkleuring te voorkomen?

4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen 4 tips om verkleuring op je meubels door zonlicht te voorkomen

 

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou