Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

Bijzet- en salontafels zijn een van de belangrijkste items in elk huis. Niet alleen zijn ze functioneel, maar ze dragen ook bij aan de esthetiek van de kamer. Twee soorten tafels die vaak voorkomen in huis zijn de bijzettafel en de salontafel. Deze tafels zijn beide functioneel en stijlvol, maar wat is het verschil tussen de twee? In deze blog zullen we je het verschil tussen de bijzettafel en de salontafel uitleggen. Zo weet je precies welke soort tafel het beste bij jouw behoeften past.

De salontafel

Laten we beginnen met de salontafel. Salontafels zijn groter dan bijzettafels en vormen doorgaans het middelpunt van een zithoek. Omdat de salontafel een centrale plek heeft in je woonkamer, zijn salontafels vaak wat groter van formaat. Hierdoor bieden ze meer opbergruimte dan bijzettafels. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor mensen die veel spullen te bewaren hebben.

Doordat salontafels meestal vrij groot zijn hoeft het niet te betekenen dat salontafels ook nog eens hoog zijn. Integendeel, want vaak zijn ze juist wat lager. Dit komt omdat een salontafel een plek biedt om drankjes, snacks en andere items op te plaatsen. Ook kan het worden gebruikt als een voetenbankje. Hierdoor is het hebben van een wat lagere hoogte juist fijner voor een salontafel.

Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij? Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

 

De bijzettafel

Maar waarom zou je nu kiezen voor een bijzettafel? Als je een kleine woonkamer hebt, is een bijzettafel een slimme optie. Daarnaast worden bijzettafels vaak geplaatst naast banken en fauteuils. Omdat je bijzettafels vaak plaatst naast je bank of design fauteuil is het een handige plek om een drankje en een snack, een tijdschrift of andere kleine items op te plaatsen. Een bijzettafel is daarom vaak ook wat hoger dan de salontafel en handig voor mensen die niet veel opbergruimte nodig hebben. Nog een reden waarom mensen kiezen voor een bijzettafel is omdat ze een salontafel te groot en opvallend vinden in hun interieur. Het handige aan een bijzettafel is dat ze kleiner van formaat zijn en daardoor gemakkelijker te verplaatsen zijn. Zo heb je tal van mogelijkheden met het plaatsen en af stijlen van een design bijzettafel.

Door de formaat en mogelijkheden van de bijzettafel is het ook een perfect meubel om te spelen met kleur, materialen en vormen. het geeft je interieur een speelse draai, zonder dat het “too much” wordt. Een goede optie om dit toe te passen in je interieur is het aanschaffen van onze ‘Bond’ bijzettafel. Naast dat hij lekker klein van formaat is en dus steeds van plaats kan wisselen, brengt hij ook nog een leuke twist met zich mee. In combinatie met een keuze uit verschillende opvallende kleuren geeft dit de perfecte speelse toevoeging aan jouw interieur.

Daarnaast is de Smart bijzettafel een echte aanvulling op jouw woonkamer. Ideaal om je kop thee met snacks op neer te zetten of gewoon heerlijk als je lekker voor de TV wilt zitten tijdens het eten.

Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij? Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

Materialen

Het materiaal speelt bij zowel de salontafel als de bijzettafel een belangrijke rol. Bij They & Me kan je je bijzet- en salontafel zelf samen stellen. Je hebt de keuze uit verschillende materialen voor het blad, denk hierbij aan Dekton, HPL en hout. We hebben ook een aantal bijzettafels die compleet gemaakt zijn van staal. We bieden deze aan in een aantal hippe kleuren, om jouw ruimte een beetje op te fleuren!

Welke tafel past bij jou?

Nu je bekend bent met de verschillen tussen de salontafel en bijzettafel, kan je gerichter gaan nadenken over welke tafel het beste bij jouw interieur past. Als je vaak verandering wilt aanbrengen in je woonkamer, dan raden we een bijzettafel aan. Een bijzettafel is makkelijk verplaatsbaar en kan verschillende functies in een ruimte hebben.

Als je meer behoeften hebt aan een tafel die opvalt in je interieur en die kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, dan is een salontafel de juiste keuze. Het dient als centraal punt van je woonkamer en kan dus de toon zetten in je interieur.

Kiezen maar!

Een bijzettafel en salontafel hebben hun eigen functionaliteiten en uitstraling. Het is belangrijk om te kijken wat het beste bij jou en je interieur past. Denk aan de ruimte die je hebt, de functionaliteit en natuurlijk het design. Of je nu kiest voor een salontafel, bijzettafel of beide, het is altijd een mooie aanvulling op je interieur. Veel plezier met kiezen en inrichten!

Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij? Bijzettafel versus salontafel. Welke kies jij?

 

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou