• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
How-to: Hoe richt je een open kast in?

How-to: Hoe richt je een open kast in?

How-to: Hoe richt je een open kast in?

How-to: Hoe richt je een open kast in?

Een open kast is niet alleen handig om spullen in op te bergen, maar het is ook een prachtig item in je interieur dat goed tot zijn recht kan komen. Een open kast kan in elke kamer staan, of het nu de woonkamer is, de keuken of de slaapkamer. Het inrichten van een open kast kan echter een uitdaging zijn. Hoe kun je een open kast op een mooie en praktische manier inrichten zonder dat het een rommelige bende wordt? In dit blogbericht geven we je enkele tips.

Bepaal de functie van de open kast

Voor je begint met het inrichten van je open kast is het belangrijk om te bepalen wat de functie van de kast is. Gaat het om decoratie, opbergruimte of een combinatie van beide? Voor decoratie kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie boeken, foto’s, planten of andere woonaccessoires. Als je de open kast wilt gebruiken als opbergplek, kun je bijvoorbeeld stoffen dozen of mandjes gebruiken om spullen in op te bergen. Ook kun je verschillende opbergbakjes en vakjes aanbrengen om spullen overzichtelijk te bewaren. Hierbij is het ook belangrijk dat je kiest voor een open kast die jouw gewenste formaat heeft. Bij They & Me hebben we twee open kasten. Zo is de Basso open kast wat lager en kan je hem daardoor ook nog gebruiken als een design sidetable. De Alto kast is de grote broer van Basso en kan je gebruiken als statement piece voor in je kamer.

Combineer verschillende vormen en maten

Variatie is belangrijk bij het inrichten van een open kast. Kies niet alleen voor rechte lijnen, maar combineer verschillende vormen en maten om de kast een speelse uitstraling te geven. Zo kun je bijvoorbeeld boeken naast elkaar zetten, maar kun je ook een aantal boeken staand neerzetten of schuin plaatsen. Combineer dit met andere woonaccessoires zoals fotolijstjes, vazen, planten en/of kaarsen om de open kast een persoonlijk tintje te geven. Naast dat onze Alto en Basso kasten planken hebben die op een speelse manier zijn geplaatst, kan je nog meer spelen met hoogtes doormiddel van onze Happy People kaarsenhouders in verschillende maten.

Maak gebruik van kleur

Een open kast kan snel rommelig ogen als je alleen maar spullen in verschillende kleuren plaats. Door gebruik te maken van een aantal kleuren kun je de open kast echter op een mooie manier inrichten. Kies bijvoorbeeld voor een kleurenschema waarbij je de spullen in de kast in dezelfde kleur of kleurtint plaatst. Dit zorgt voor een rustige uitstraling en brengt de open kast meer tot zijn recht. Ook kun je kiezen voor één opvallende kleur. Dit kan bijvoorbeeld een felle vaas zijn of een stapel boeken in een opvallende kleur. Op deze manier trek je de aandacht naar deze items toe en wordt het een echte eyecatcher in je open kast. De Birdies van They & Me geven je dé boost die je wilt creëren. Kies ze als set of los in een opvallende kleur en breek je thematische inrichting op met een aandachtspunt.

Wees niet bang voor lege ruimtes

Een open kast hoeft niet helemaal vol te staan met spullen. Laat ook lege ruimtes, dit zorgt voor rust en harmonie in het geheel. Als je alle ruimte in de kast invult, kan het geheel chaotisch en druk overkomen. Door lege plekken te laten, kun je de aandacht juist richten op de items die er wel staan.

Wissel regelmatig af

Als je de open kast hebt ingericht, betekent dit niet dat het altijd zo moet blijven. Juist door af en toe te wisselen in accessoires en indeling houdt je de open kast interessant en blijft het een inspiratiebron voor de ruimte waarin hij staat. Zo kun je in de winter kiezen voor plaids en warmere tinten en in de zomer juist voor frisse kleuren en luchtige accessoires.

Beginnen met kiezen en inrichten

Met deze tips kun je een open kast op een praktische en mooie manier inrichten, waardoor het een eyecatcher wordt in jouw interieur. Een open kast biedt volop mogelijkheden om te spelen met vormen, kleuren en accessoires. Onthoud wel de functie van de kast en maak gebruik van lege ruimtes om rust en harmonie te creëren. Wees creatief, experimenteer, en verander regelmatig en je gaat merken dat de open kast een bijdrage zal leveren aan de sfeer van de ruimte.

How-to: Hoe richt je een open kast in? How-to: Hoe richt je een open kast in?

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou