5 tips voor het samenstellen van perfecte eettafel

5 tips voor het samenstellen van perfecte eettafel

5 tips voor het samenstellen van perfecte eettafel

5 tips voor het samenstellen van perfecte eettafel

Het samenstellen van de perfecte eettafel kan nogal wat vragen oproepen. Denk daarbij aan het kiezen van het formaat, ontwerp, de vorm en de uiteindelijke afwerking. Om je het wat makkelijker te maken hebben we een aantal stappen voor je opgesteld voor het samenstellen van de eettafel die perfect past bij jouw interieur.

Tip 1: Bepaal de grootte van je eetkamer

Belangrijk om te weten is dat er goed gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Het is doel is namelijk dat de eettafel in de ruimte past en er een ruimtelijk gevoel ontstaat. Houd er rekening mee dat je ongeveer 70 tot 80 cm ruimte hebt tussen de eettafel en de muur. Zo blijft het zitgedeelte in de eetkamer comfortabel. Wil je graag om de tafel heen kunnen lopen? Dan raden wij aan om een ruimte van 90 cm aan te houden tussen de muur en de eettafel.

Tip 2: Kies een vorm die past bij de ruimte

Bij They & Me hebben we verschillende opties voor de vorm van je eettafel in petto. Denk daarbij aan ovale, ronde of een rechthoekige eettafel. Het type vorm dat je kiest is afhankelijk van de ruimte en vorm van de eetkamer.

Bij een kamer met veel rechte hoeken raden wij aan om een ronde eettafel in de ruimte te plaatsen. Door de eettafel in het midden van de eetkamer te plaatsen, creëer je een opstelling met een centraal punt, wat uitnodigt om aan te schuiven. Daarnaast zorgt het voor een gezellige en inclusieve sfeer. Heb je een lange en smalle eetkamer? Kies dan voor een plat ovaal of rechthoekig tafelblad om de lengte van de ruimte te versterken. Bij een grote ruimte in de eetkamer raden wij aan om te kiezen voor een ovaal blad. Dit zorgt ervoor dat subtiele vormen en andere vormen in de ruimte worden verzacht. Wil je iets unieks? Ga dan voor de organische vorm. Deze zal zeker opvallen in je eetkamer!

Tip 3: Materiaal en afwerking

De keuze van het materiaal is een belangrijke. Houd altijd je eigen stijl in het achterhoofd. Want het type materiaal is echt een kwestie van smaak. Bij They & Me hebben we drie verschillende soorten materialen voor je eettafel waaronder HPL, houten en dekton. HPL is zeer slijtvast, stootvast, temperatuurbestending en eenvoudig te reinigen. Wij bieden twee verschillende afwerkingen aan bij onze houtsoorten, namelijk olie en lak. Dekton is een geavanceerd materiaal dat bestaat ut een mix van grondstoffen waaronder glas, kwarts en porselein.

Tip 4: Kies het juiste onderstel en de randafwerking

Tijdens het configureren van je eettafel kun kiezen uit verschillende onderstellen die kunnen worden gecombineerd met verschillende tafelbladen. Zorg er bij het kiezen van je onderstel voor dat de eetkamerstoel er nog goed tussen passen. Daarnaast is de randafwerking een belangrijk onderdeel om je tafel naar wens samen te stellen. Zo is er de keuze tussen een rechte en een aflopende rand (verjongd). Kies voor een rechte rand voor een eigentijdse en robuuste uitstraling, of een verfijnde, elegante uitstraling met de aflopende rand.

Stel je eigen eettafel samen!

Hopelijk ben je nu helemaal klaargestoomd om je eigen eettafel te ontwerpen. Maak gebruik van onze 3D configurator om je droom eettafel op maat in huis te halen. Kom je er nog niet helemaal uit en heb je behoefte aan meer tips en inspiratie? Dan kom langs in onze showroom of plan een gratis interieuradvies in

 

5 tips voor het samenstellen van perfecte eettafel 01    5 tips voor het samenstellen van perfecte eettafel 011

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur