• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Wat zet je op je salontafel?

Wat zet je op je salontafel?

Wat zet je op je salontafel?

Wat zet je op je salontafel?

De salontafel is het middelpunt van de woonkamer, en het stylen ervan kan een leuke manier zijn om je persoonlijkheid en stijl tot uiting te brengen. Het is de perfecte plek om een ​​verzameling van je favoriete items te tonen en een gezellige sfeer te creëren. Maar wat zet je nu eigenlijk op je salontafel? Hier zijn enkele suggesties om je te helpen bij het stylen van deze belangrijke ruimte in je huis:

Minimal is more

Een opgeruimde salontafel oogt mooi. Veel mensen geven de voorkeur aan een minimalistische style door niet te veel accessoires op hun salontafel te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een paar boeken of alleen een grote vaas op de salontafel zetten. Hierdoor wordt je mooie design salontafel niet te druk en is nog ruimte over voor bijvoorbeeld bekers en borden. Lekker praktisch. Ook kun je prachtige kaarsen of een dienblad gebruiken om zo de salontafel te vullen. Zo doen bijvoorbeeld witte hortensia’s en rieten mandjes het vaak goed op salontafels.

Combineren

Wat steeds vaker gedaan wordt, is het combineren van meerdere (kleinere) salontafels. Hierdoor kun je op elke salontafel iets unieks zetten om zo verschillende ruimtes in je interieur te creëren. Een voorbeeld hiervan is salontafels van verschillende hoogtes gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een hogere eiken design salontafel combineren met een andere kleinere eiken design salontafel. Een groot voordeel van meerdere salontafels is dat je deze makkelijk uit elkaar kan schuiven. Hierdoor kun je jouw gasten eenvoudig een eigen tafel geven.

Heb je een leuke salontafel gevonden, maar twijfel je of het bij je interieur past? Je kunt ervoor kiezen om verschillende stijlen van salontafels te gebruiken. Zo kun je een combinatie van minimalistisch en industrieel gebruiken voor een mooie afwisseling. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cominatie van salonstafels van HPL of dekton. De mogelijkheden zijn eindeloos en door een combinatie van verschillende stijlen te gebruiken past het in elke woonstijl.

Stijlvol organiseren met dienbladen

Dienbladen vormen een praktisch element bij het organiseren van je salontafel. In de zoektocht naar een evenwichtige en opgeruimde uitstraling is het gebruik van dienbladen een slimme zet. Ze bieden niet alleen een geordende plek voor kleinere items zoals kaarsen, afstandsbedieningen of decoratieve objecten, maar creëren ook een samenhangend geheel. Door een dienblad te gebruiken, kan je verschillende items op een gestructureerde manier groeperen, waardoor je salontafel er georganiseerd en stijlvol uitziet. De Tab dienbladen van They & Me zijn handig voor het organiseren van je salontafel, want ze bestaan uit een set van 2. Doordat het een set is maak je onderscheid in je spullen en welke je op welk dienblad legt. Hiernaast hebben de dienbladen een modern design en bestaat de set uit twee verschillende kleuren wat je salontafel net iets meer af laat lijken. Kies voor een speelse ronde vorm of voor een meer klassieke look met de rechthoekige vorm.

Koffietafelboeken

Koffietafelboeken zijn niet alleen interessant om te lezen, maar kunnen ook dienen als decoratieve objecten op je salontafel. Kies boeken met mooie covers en interessante onderwerpen die passen bij je interesses en stijl. Stapel ze op elkaar of leg ze open voor een decoratief accent dat een persoonlijk tintje toevoegt aan je woonkamer.

Kaarsen en geurkaarsen

Kaarsen en geurkaarsen zijn niet alleen sfeervolle decoratieve items, maar kunnen ook zorgen voor een aangename geur in je woonkamer. Plaats een paar kaarsen van verschillende hoogtes op je salontafel en steek ze aan voor een gezellige en ontspannen sfeer. Kies kaarsen in geuren die je lekker vindt en die passen bij het seizoen voor een extra vleugje luxe.

Wat je beter niet kunt doen

Zorg ervoor dat de salontafel geen opruimplek wordt. Het is makkelijk om koffiemokken en afstandsbedieningen te laten slingeren op de tafel. Hou de salontafel netjes en overzichtelijk door een paar uitgekozen spullen op de tafel te laten staan. Let erop dat de verhoudingen kloppen met de salontafel. Een veelgemaakte fout is dat een grote salontafel voorzien wordt van te kleine spullen. Hierdoor klopt de verdeling niet meer en oogt het vaak minder mooi.

Kies je perfecte salontafel

Met deze informatie hopen we voldoende informatie te hebben gegeven op de vraag wat je het beste op je salontafel kan zetten. Ben je op zoek naar de salontafel die bij jou past? Kijk dan gerust even tussen onze unieke collectie en laat je eigen salontafel op maat maken. Neem voor vragen of inspiratie gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom!

Wat zet je op je salontafel? Wat zet je op je salontafel?

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou