Wat zet je op een sidetable_

Wat zet je op een sidetable?

Wat zet je op een sidetable?

Wat zet je op een sidetable_

Sidetables worden maar al te vaak verward met bijzettafels, en dat is een vergissing die we hier snel even verhelderen. Heb je een design bijzettafel? Dan zet je de bijzettafel (what’s in a name, huh?) bij je bank of luie stoel, om maximaal één plantje en hopelijk een kop koffie op kwijt te kunnen. De sidetable echter is een stukje veelzijdiger. Ze zijn vaak hoger en meer langwerpig dan een bijzettafel en komen om die reden op meerdere plekken in huis tot hun recht. Waar je ze kan zetten, en hoe je ze vervolgens mooi kan inrichten? Daar komen we nu bij.

Wat zet je op een sidetable als dressoir?

Mocht je nog tegen een loze, lege muur in je woonkamer aan kijken; beeld je dan op die lege plek eens een mooie design sidetable voor. Deze sidetable kan vervolgens functioneren als subtiel dressoir en kun je op twee manieren inrichten: stijlvol en praktisch. Mocht je er pracht en praal van willen maken, dan doe je dit door juist die dingen er op te plaatsen waar je graag mee naar visite pronkt. Denk aan je favoriete of meest pretentieuze boeken, die mooie antieke vaas die je ooit op een bazaar op de kop tikte, een paar leuke kamerplantjes in kleurrijke potjes of juist een set aan lijstjes met daarin een paar mooie herinneringen in de vorm van foto’s. Maak de muur af met een spiegel of een stoere poster door deze midden boven de sidetable te hangen.

Zit je meer aan een praktisch ingerichte sidetable te denken, leg dan de planner van je gezin, vergezeld met een pennenbakje op je sidetable! Hang je leukste maandkalender erboven en vergezel deze door een leuk roostertje met foto’s of een whiteboard met stiften en magneetjes. Op die manier valt de hele organisatie toegankelijk en duidelijk voor het hele gezin!

Wat zet je op een sidetable in de gang?

De plek waar de sidetable per uitstek goed tot zijn recht komt is in de gang. De gang is vaak een lang uitgerekte maar smalle ruimte waar naast de kapstok en een eventuele schoenenkast vaak niet veel creatieve ruimte overblijft. Met een sidetable is dit gelijk opgelost gezien ze zo lang en smal zijn. Zet er eentje tegen de muur, bekleed deze met een kaarsje voor de romantiek, een leuk plantje voor de levendigheid en een bakje om je sleutels na een lange werkdag in te smijten. Voor boven je sidetable kun je overwegen om een mooi schilderij op te hangen om zo een lekker statige entree te realiseren. Je kunt er ook een spiegel boven hangen om die laatste check van je kapsel te doen voordat je de deur uit gaat.

Wat zet je op een sidetable achter de bank?

Als je een flinke woonkamer hebt, is het misschien verstandig om je bank vrijstaand en centraal in de kamer neer te zetten om zo ruimtelijkheid te verwezenlijken. Nadeel hiervan is dat de achterbank van een bank een raar gezicht blijft. Dit kun je oplossen door een sidetable achter de bank te zetten! Plaats hier vervolgens wat boeken op voor de fervente lezer of een paar leuke familiefoto’s voor de sentimentele bankgebruiker. Plantjes mogen in dit geval ook niet ontbreken! Let op: zet absoluut geen kaarsen op je sidetable achter de bank. Je schoonmoeder’s haarspray is immers licht ontvlambaar.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou