• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
De perfecte eettafel voor een groot gezelschap 02 (1)

De perfecte eettafel voor een groot gezelschap

De perfecte eettafel voor een groot gezelschap

De perfecte eettafel voor een groot gezelschap 02 (1)

Wanneer je een groot gezelschap ontvangt, heb je vaak een grote eettafel nodig. Een eettafel van een bepaald formaat kan de sfeer aan tafel voor een groot deel beïnvloeden. Maar hoe kies je de perfecte eettafel die niet alleen groot genoeg is, maar ook in jouw interieur past?! In dit artikel zullen wij je een paar tips geven om de ideale eettafel voor jouw grote gezelschap uit te kiezen.

Het formaat van de tafel

Eén van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden is het formaat van de tafel. Een goede vuistregel is dat ieder persoon ongeveer 60 cm aan tafelruimte nodig heeft om comfortabel te zitten. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat een tafel van 180 cm voor zes personen geschikt is. Als je een groter gezelschap ontvangt, is het verstandig om een eettafel te kiezen van minimaal 260 cm. Hou wel rekening met de plek van de poten, hierdoor kan je ruimte verliezen waardoor je een grotere tafel nodig hebt.

De vorm van de tafel

Er zijn verschillende vormen van tafels die geschikt zijn voor grote gezelschappen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een ovale eettafel, dit is een goede optie vanwege de schaalbaarheid, maar het is ook de ideale vorm als je gesprekken aan tafel wilt bevorderen. Een rechthoekige eettafel is ook een goede optie als je een meer formele ambiance wilt creëren. Bij rechthoekige tafels kun je grote gezelschappen eenvoudiger plaatsen. Ook ronde eettafels zijn tegenwoordig populair, omdat het zorgt voor een gezellige dynamiek waar meerdere mensen elkaar aan kunnen kijken en dus zeker geschikt is voor een groot gezelschap.

Het materiaal van de tafel

Een eettafel kan gemaakt worden van verschillende materialen zoals hout, dekton of HPL. Onze eiken eettafels op maat hebben een warm en tijdloos karakter en zijn een goede keuze als je een landelijke sfeer wilt creëren. Een dekton eettafel is dan weer ideaal als je een luxere indruk wilt creëren in de ruimte. Een HPL eettafel is fijn in gebruik, dit materiaal is heel onderhoudsvriendelijk en ideaal met kids!

Het model van de tafel

Het model van jouw nieuwe eettafel speelt ook een belangrijke rol in de keuze van de perfecte eettafel. Kies een model dat past bij jouw interieur. Als je een industriële stijl hebt, is een robuuste tafel van eikenhout een goede keuze. Als je van een moderne en strakke stijl houdt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tafel met een stalen frame en een dekton of HPL blad. Om het je makkelijker te maken kun je bij They & Me je eigen eettafel op maat laten maken. Zo weet je zeker dat ook voor een groot gezelschap een passende tafel in de ruimte hebt staan.

De afwerking van de tafel

Tot slot is ook de afwerking van de tafel van belang bij het kiezen van de ideale tafel voor een groot gezelschap. Een ruwe afwerking geeft bijvoorbeeld een landelijke en rustieke uitstraling aan de tafel, terwijl een hoogglans afwerking juist weer geschikt is voor een moderne en strakke uitstraling. Let bij de afwerking ook op de duurzaamheid van de tafel, zeker als je vaak grote gezelschappen ontvangt. Bij They & Me maken we gebruik van materialen die jarenlang meegaan.

De perfecte plek voor een groot gezelschap

Het kiezen van de perfecte eettafel voor een groot gezelschap is geen gemakkelijke taak. Je moet rekening houden met verschillende factoren, zoals het formaat, de vorm, het materiaal, het model en de afwerking van de tafel. Door de juiste eettafel te kiezen, kun je jouw gasten op een comfortabele manier ontvangen en een heerlijke maaltijd serveren. Hopelijk hebben mijn tips je geholpen in je zoektocht naar de ideale tafel!

De perfecte eettafel voor een groot gezelschap De perfecte eettafel voor een groot gezelschap

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou