Kerst inspiratie: een frisse Scandinavische woonkamer

Kerst inspiratie: een frisse Scandinavische woonkamer

Kerst komt er weer aan en dat betekent dat we onze interieurs weer mogen omtoveren tot warme, gezellige en feestelijke plekjes. Heb jij jouw kerstinrichting al uitgedacht? Als je fan bent van minimalistisch en fris design, dan is een Scandinavische woonkamer misschien wel iets voor jou! In dit artikel laten we je zien hoe je jouw woonkamer kunt omtoveren tot een warme, gezellige en feestelijke Scandinavische kerstwoonkamer.

Een rustgevende mix van meubels

Het begin van een frisse Scandinavische kerstwoonkamer is natuurlijk een goede basis. Lak de muren wit of in een pasteltint en kies voor houten meubels met een simpel, minimalistisch design. Denk daarbij aan een design sidetable of design salontafel van eikenhout. Combineer deze items vervolgens met, strakke fauteuils en een grote, gezellige bank. Zorg ervoor dat je inrichting een rustige uitstraling heeft en niet te druk oogt. Dus weg met al die chaotische accessoires die overal in de woonkamer verspreid liggen.

Scandinavische stijl tijdens de kerstdagen

Wil jij jouw woonkamer helemaal afstemmen op de kersttijd? Kies dan voor witte en zilveren accenten, zoals kussentjes, kaarsen, snoeren met lichtjes en woonaccessoires. Creëer bijvoorbeeld een gezellige sfeer met kaarsjes, onze witte Happy People kaarsenhouders passen hier goed bij  Zo zijn de details subtiel en passen ze goed bij het eigentijdse karakter van de Scandinavische inrichting.

Een subtiele maar toch stijlvolle kerstboom

Een echte blikvanger tijdens de feestdagen is natuurlijk de kerstboom. Om deze te laten passen bij jouw Scandinavische stijl, kies je voor een witte of grijze kerstboom met witte versiering of subtiele gouden accenten. Het geeft een cleane en rustige uitstraling, maar zonder dat het kil of koud aanvoelt. Wil je de boom toch wat meer laten opvallen? Voeg dan wat groene takken toe, die zorgen voor een gezonde en frisse uitstraling.

Plof neer in een stijlvolle woonkamer

Als je tijdens Kerst gezellig samen wilt zijn in de woonkamer, wil je een warme comfortabele omgeving creëren. Kies daarom voor zachte plaids, lekkere kussens en warme stoffen. Denk bijvoorbeeld aan wollen kleden of sierlijke kussentjes voor op de bank. Zo blijft het knus in huis, ondanks dat het minimalistisch is. Voor het kiezen van een comfortabele bank zit je bij They & Me wel goed. Bij ons krijg je de mogelijkheid om je favoriete bank op maat te laten maken in de kleur of het type materiaal dat past bij je interieur. 

Geuren

Last but not least, zorg voor een heerlijke geur met geurstokjes of geurkaarsen in de woonkamer om helemaal in de kerstsfeer te komen. Kies bijvoorbeeld voor een geurkaars met sandelhout, kaneel of den om een warme, gezellige en typisch Scandinavische kerstgeur te creëren. Met de juiste geur in huis zorg je voor nog meer sfeer en gezelligheid.

Een warme en frisse kerst met de Scandinavische stijl

Een Scandinavische woonkamer kan, ook tijdens kerst, een warme en gezellige sfeer uitstralen. Het belangrijkste is om te kiezen voor een rustige, minimalistische basis en deze aan te vullen met subtiele witte en zilveren accenten. En met een paar simpele kerstaccessoires, zachte stoffen en een heerlijke geur, heb je de perfecte kerstwoonkamer gecreëerd. Laat de kerst maar komen!

Kerst inspiratie: een frisse Scandinavische woonkamer Kerst inspiratie: een frisse Scandinavische woonkamer

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou