• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Hoe creëer je een speels interieur

Hoe creëer je een speels interieur?

Hoe creëer je een speels interieur?

Hoe creëer je een speels interieur

Een beetje uitgekeken op je huidige interieur en heb je het idee dat 2023 vraagt om wat veranderingen in je interieur? Ga eens voor een speels interieur! Wanneer je een speels interieur wilt creëren is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. We hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet om speelsheid terug te laten komen in je interieur.

Spelen met kleuren

Een tip om een speels interieur te creëren is het gebruik van verschillende kleuren en materialen. Wanneer je zorgt voor zachte kleuren, zoals een lichte pastelkleur, dan geef je de ruimte een speels gevoel. Ook is het goed om verschillende materialen bij elkaar te gebruiken in huis. Met kleuren kan je veel teweeg brengen binnen je interieur. Probeer zwart en wit te vermijden wanneer dit al veel naar voren komt in je interieur. Ga op zoek naar kleuren met behulp van een kleurenpallet. Kies een aantal kleuren waarvan je vindt dat ze goed bij elkaar passen en zorg ervoor dat deze als geheel terug te zien zijn binnen verschillende meubels, woonaccessoires en muren. Dit maakt je interieur als een stuk minder saai, neem een kijken tussen onze stalen en kies jouw favoriete materialen en kleuren.

Gebruik verschillende stoffen en texturen

Het gebruik van verschillende soorten stoffen en texturen kan een gezellige en comfortabele sfeer creëren die jou op je gemak stelt en uitnodigt om te ontspannen. Een eenvoudige manier om textuur toe te voegen aan je woonruimte is het gebruik van vloerkleden. Deze kunnen op strategische plekken worden gelegd, zoals op een hardhouten vloer of onder je mooie design eettafel, om de ruimte een warmer gevoel te geven en extra visuele contrasten toe te voegen. Een andere manier om verschillende texturen te gebruiken is het gebruik van wandbekleding zoals behang of wandtapijten. Overweeg ook het gebruik van zachte meubels zoals kussens, plaids en gordijnen. Deze kunnen worden gebruikt om een knussere en speelse omgeving te creëren

Of je nu gaat voor een minimalistische of maximalistische stijl binnen jouw interieur, het toevoegen van verschillende texturen en stoffen is een eenvoudige manier om jouw interieur dynamischer en boeiender te maken. Met wat creativiteit en een beetje moeite kun je de speelse en comfortabele ruimte creëren waar je altijd al van gedroomd hebt.

Verlichting als speels element

Verlichting kan een speels element zijn in je interieur. Kies voor opvallende lampen met unieke ontwerpen, zoals geometrische vormen, kleurrijke lampenkappen of hanglampen op verschillende hoogtes. Voeg sfeerverlichting toe met kleurrijke lichtslingers, lampionnen of neonlichten. Deze kunnen een vrolijke en feestelijke sfeer creëren. Maak optimaal gebruik van natuurlijke lichtinval. Lichte gordijnen of jaloezieën kunnen helpen om daglicht binnen te laten en de ruimte helder en luchtig te houden. Plaats spiegels strategisch om het licht te weerkaatsen en de ruimte groter te laten lijken.

Overdrijven is ook een vak

Je kunt heel ver gaan bij het creëren van een speels interieur, maar probeer niet te overdrijven en probeer een balans te zoeken tussen de kleuren en materialen die je gaat gebruiken. Wanneer je overdrijft kan het al snel als rommelig worden gezien en dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat je voldoende plek hebt om spullen op te bergen en op de juiste plek naar te leggen.

Een speels interieur draait om creativiteit, kleur en een persoonlijke touch. Door levendige kleuren, verschillende patronen, unieke meubels en persoonlijke decoraties te combineren, kun je een vrolijke en dynamische sfeer creëren in je huis. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat je je comfortabel en gelukkig voelt in je eigen ruimte. Laat je creativiteit de vrije loop en durf te experimenteren met verschillende elementen om een interieur te creëren dat echt bij jou past.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou