Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren_

Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren?

Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren?

Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren_

Het voordeel van bijzettafels is dat ze functioneel zijn en een leuke richting kunnen geven aan je interieur. Ze bieden niet alleen extra ruimte, maar voegen ook persoonlijkheid toe aan je interieur. Er zijn enorm veel opties om je interieur op te leuken door je bijzettafels te combineren met andere meubels. Het heeft namelijk niet voor niets de naam bijzettafel. Maar hoe kom je tot jouw perfecte combinatie? In dit blog geven we je graag een aantal tips over hoe je bijzettafels kunt combineren.

Waarom bijzettafels?

Voordat we ingaan op het combineren, laten we even kijken waarom bijzettafels zo populair zijn:

 • Flexibiliteit: Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen in elke kamer worden gebruikt.
 • Functionaliteit: Van het neerzetten van je kop koffie tot het tentoonstellen van decoratieve items, bijzettafels zijn zeer nuttig.
 • Esthetiek: Ze kunnen een vleugje stijl en persoonlijkheid toevoegen aan je ruimte.

De Basisprincipes van Combineren

Kies Een Thema

Begin met een thema of stijl die aansluit bij je interieur. Of je nu houdt van modern, industrieel, boho of klassiek, zorg ervoor dat je bijzettafels daarbij passen.

Combineer dezelfde vormen

Wanneer je verschillende soorten vormen van bijzettafels met elkaar gaat combineren zorgt dat voor een onrustige uitstraling. Om eenheid te creëren kan je ervoor kiezen om dezelfde vormen met elkaar te combineren. Zet dus je ronde bijzettafel bij je andere ronde bijzettafels en je rechthoekige bijzettafel bij de rechthoekige bijzettafels. Wij hebben leuke sets aan bijzettafels in de collecite. Bekijk onze ronde houten bijzettafel in de verschillende soorten en maten. 

Bepaal de hoogtes

Door dezelfde vorm bijzettafels te combineren met verschillende hoogtes creëer je een speels en functioneel effect. Heb je meer loopruimte nodig? Zet ze dan iets meer onder elkaar. Dit zorgt voor een gezellig en elegant effect. Gebruik je mooie design bijzettafel om er een glas drinken (cocktail) of decoratie op te zetten? Schuif ze dan uit elkaar. Op die manier kan je hier eenvoudig mee spelen.

Bepaal het materiaal en de kleuren 

Niet alleen de vormen en hoogtes zijn belangrijk bij het combineren van de bijzettafels, ook kleuren en materialen hebben invloed op de combinatie. De tip eenheid komt hier weer in terug. Je kunt er best voor kiezen om verschillende kleuren met elkaar te combineren, maar houdt er rekening mee dat het niet te chaotisch wordt. Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

 • Hout
  Hout valt binnen het meestgebruikte materiaal voor een bijzettafel. Dit komt omdat er ontzettend veel opties zijn bij het kiezen van verschillende vormen en structureren. Het type bijzettafel dat je kiest is afhankelijk van de stijl van jouw interieur. Wanneer je een strak uiterlijk wilt creëren kies je bijvoorbeeld voor een mooi afgewerkte houten bijzettafel.
 • Metaal
  Ook metaal wordt veel gebruikt in verschillende modellen en vormen. Over het algemeen geeft metaal in industriële uitstraling. Toch zijn er ook modellen die goed passen bij een ander soort interieur. Een toegankelijke optie dus!
 • Glas
  Er zijn verschillende soorten glazen bijzettafels. Denk daarbij aan een bijzettafel die volledig gemaakt is van glas, of een bijzettafel waarbij alleen het tafelblad van glas is. Hou er bij de laatste optie rekening mee dat de bijzettafel past bij je interieur.

Inspiratie uit de Praktijk

Bohemian Chic

Combineer een rotan bijzettafel met een kleurrijke keramische tafel. Voeg wat planten en een vloerkleed met prints toe om de look compleet te maken.

Modern Minimalistisch

Ga voor een strakke, moderne uitstraling door een marmeren tafel te combineren met een metalen exemplaar. Voeg hier enkele zwart-witte accessoires aan toe voor een gestroomlijnde look.

Eclectisch en Gedurfd

Durf te mixen en matchen met verschillende stijlen. Een vintage houten tafel naast een strakke, moderne metalen tafel kan een interessante en eclectische sfeer creëren.

Praktische Tips

 • Stabiliteit: Zorg ervoor dat bijzettafels stabiel staan, vooral als je kinderen of huisdieren hebt.
 • Onderhoud: Kies materialen die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn.
 • Flexibiliteit: Overweeg lichte tafels die je gemakkelijk kunt verplaatsen als je de indeling van je kamer wilt veranderen.

Het combineren van bijzettafels is een kunst op zich. Door te spelen met hoogtes, materialen, kleuren en vormen, kun je een dynamische en stijlvolle ruimte creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Experimenteer en durf te mixen om jouw perfecte combinatie te vinden!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou