Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren_

Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren?

Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren?

Hoe kan ik mijn bijzettafels combineren_

Het voordeel van bijzettafels is dat ze functioneel zijn en een leuke richting kunnen geven aan je interieur. Er zijn enorm veel opties om je interieur op te leuken door je bijzettafels te combineren met andere meubels. Het heeft namelijk niet voor niets de naam bijzettafel. Maar hoe kom je tot jouw perfecte combinatie? In dit blog geven we je graag een aantal tips over hoe je bijzettafels kunt combineren.

Combineer dezelfde vormen

Wanneer je verschillende soorten vormen van bijzettafels met elkaar gaat combineren zorgt dat voor een onrustige uitstraling. Om eenheid te creëren kan je ervoor kiezen om dezelfde vormen met elkaar te combineren. Zet dus je ronde bijzettafel bij je andere ronde bijzettafels en je rechthoekige bijzettafel bij de rechthoekige bijzettafels. Wij hebben leuke sets aan bijzettafels in de collecite. Bekijk onze ronde houten bijzettafel in de verschillende soorten en maten. 

Bepaal de hoogtes

Door dezelfde vorm bijzettafels te combineren met verschillende hoogtes creëer je een speels en functioneel effect. Heb je meer loopruimte nodig? Zet ze dan iets meer onder elkaar. Dit zorgt voor een gezellig en elegant effect. Gebruik je mooie design bijzettafel om er een glas drinken (cocktail) of decoratie op te zetten? Schuif ze dan uit elkaar. Op die manier kan je hier eenvoudig mee spelen.

Bepaal het materiaal en de kleuren 

Niet alleen de vormen en hoogtes zijn belangrijk bij het combineren van de bijzettafels, ook kleuren en materialen hebben invloed op de combinatie. De tip eenheid komt hier weer in terug. Je kunt er best voor kiezen om verschillende kleuren met elkaar te combineren, maar houdt er rekening mee dat het niet te chaotisch wordt. Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Hout

Hout valt binnen het meestgebruikte materiaal voor een bijzettafel. Dit komt omdat er ontzettend veel opties zijn bij het kiezen van verschillende vormen en structureren. Het type bijzettafel dat je kiest is afhankelijk van de stijl van jouw interieur. Wanneer je een strak uiterlijk wilt creëren kies je bijvoorbeeld voor een mooi afgewerkte houten bijzettafel. 

Metaal

Ook metaal wordt veel gebruikt in verschillende modellen en vormen. Over het algemeen geeft metaal in industriële uitstraling. Toch zijn er ook modellen die goed passen bij een ander soort interieur. Een toegankelijke optie dus!

Glas

Er zijn verschillende soorten glazen bijzettafels. Denk daarbij aan een bijzettafel die volledig gemaakt is van glas, of een bijzettafel waarbij alleen het tafelblad van glas is. Hou er bij de laatste optie rekening mee dat de bijzettafel past bij je interieur.

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit