• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Interieurinrichting: De do's en don'ts!

Interieurinrichting: De do’s en dont’s!

Interieurinrichting: De do’s en dont’s!

Interieurinrichting: De do's en don'ts!

Het inrichten van je interieur kan soms wat spanning en uitdagingen met zich meebrengen. De juiste keuzes kunnen je huis omtoveren tot een stijlvol en comfortabel thuis, terwijl verkeerde beslissingen de ruimte onsamenhangend en rommelig kunnen maken. Hier zijn enkele do’s en dont’s om je te helpen het beste uit je interieurinrichting te halen.

Do’s

Begin met een plan

Voordat je begint met het kopen van meubels en accessoires, maak een plan. Meet de ruimte op, maak een plattegrond en bedenk welke functies elke kamer moet vervullen. Dit helpt je om gerichte en doordachte keuzes te maken.

Kies een kleurenpalet

Een goed gekozen kleurenpalet kan je interieur samenhangend en rustgevend maken. Kies een basiskleur en vul deze aan met twee of drie accentkleuren. Houd rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht en de sfeer die je wilt creëren.

Investeer in kwaliteit

Investeer in kwaliteitsmeubels en woonaccessoires die lang meegaan. Goedkopere stukken kunnen aantrekkelijk zijn vanwege de prijs, maar ze slijten sneller en moeten vaker worden vervangen. Een paar kwalitatieve basisstukken kunnen een groot verschil maken. Voor persoonlijk advies kun je altijd langskomen in onze showroom in Nijmegen. Hier helpen we je graag verder om samen de perfecte eettafel op maat samen te stellen. Ook kun je bij ons je bijpassende eetkamerstoel samenstellen voor een perfecte eethoek.

Gebruik verlichting strategisch

Verlichting speelt een cruciale rol in je interieur. Combineer verschillende soorten verlichting, zoals algemene, taak- en sfeerverlichting. Gebruik dimmers om de lichtsterkte aan te passen en creëer zo de gewenste sfeer met je favoriete lampen.

Voeg persoonlijke accenten toe

Je huis moet een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid. Voeg persoonlijke accenten toe zoals foto’s, souvenirs van reizen, kunstwerken en erfstukken. Dit maakt je interieur uniek en gezellig.

Dont’s

Alles matchen

Een ruimte waar alles perfect matcht kan snel saai en eentonig worden. Durf te mixen en matchen met verschillende stijlen, texturen en kleuren om een dynamische en interessante ruimte te creëren.

Meubels tegen de muur schuiven

Het kan verleidelijk zijn om alle meubels tegen de muur te schuiven, maar dit maakt de ruimte vaak minder gezellig. Probeer je meubels iets van de muur af te zetten om een intiemere setting te creëren en de ruimte optisch groter te laten lijken.

Vergeten om een focuspunt te creëren

Elke kamer heeft een focuspunt nodig, zoals een haard, een kunstwerk of een statement-meubelstuk. Dit trekt de aandacht en geeft de ruimte een duidelijk ankerpunt. Zorg ervoor dat de rest van je inrichting hieromheen werkt.

Te veel decoratie

Hoewel accessoires belangrijk zijn, kan een teveel aan decoratie de ruimte rommelig en overweldigend maken. Kies zorgvuldig voor een paar statement-stukken en houd de rest eenvoudig. Dit zorgt voor een balans en een opgeruimd gevoel. Naast moderne eetkamerstoelen en op maat gemaakte eettafels, bied They & Me ook diverse soorten woonaccessoires aan van hoge kwaliteit. Zet bijvoorbeeld je Birdie of Happy People op je design bijzettafel of design sidetable voor een subtiele toevoeging aan je interieur. Neem vooral een kijkje op onze webshop voor ons aanbod.

Verwaarloos de schaal

Het is belangrijk om rekening te houden met de schaal van je meubels en decoraties. Te grote stukken kunnen een ruimte benauwend maken, terwijl te kleine stukken verloren kunnen gaan in een grote ruimte. Zorg ervoor dat de proporties in balans zijn.

De juiste interieurinrichting

Het inrichten van je interieur hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Door deze do’s en dont’s in gedachten te houden, kun je een samenhangende, stijlvolle en persoonlijke ruimte creëren die perfect bij jou past. Experimenteer, wees niet bang om je eigen stempel te drukken en geniet vooral van het proces.

Interieurinrichting: De do's en don'ts!Interieurinrichting: De do's en don'ts!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou