Kersttafel decoreren vind inspiratie voor kerst!

Kersttafel decoreren: vind inspiratie voor kerst!

Kersttafel decoreren: vind inspiratie voor kerst!

Kersttafel decoreren vind inspiratie voor kerst!

Kerstmis staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je huis te versieren en de feestelijke sfeer naar binnen te brengen. Een van de hoogtepunten tijdens de kerst is het samenkomen van familie en vrienden aan de kersttafel. Kerstavond en 1e en 2e Kerstdag zijn een moment van gezelligheid en lekker eten.  Bij zo’n feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk ook een mooie kersttafel. In dit artikel geven we je inspiratie en tips voor het decoreren van je kersttafel. Zo word je kerstdiner niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog.

Kies je kleurenpalet

Een geordende Kersttafel is belangrijk, kies een kleurenpalet dat past bij je interieur en stem hier alle decoraties op af. Traditionele kerstkleuren zijn rood, goud en groen. Heb je een modern interieur? Ga dan voor zilver, wit, grijs en/of zwart. Of ben je een fan van een Scandinavische kerst en heb je een eiken eettafel? Dan past natuurlijk hout, wit en koper perfect bij jouw kersttafel. Bedenk ook wat het beste past bij de sfeer die je wilt creëren en stem daar de woonaccessoires op af.

Beeld je kersttafel uit

Dek de tafel op voorhand zodat je een goed overzicht krijgt van wat er nog nodig is. Begin met het tafellaken, de borden en het bestek. Daarna kan je beginnen met het decoreren van de tafel. Mooie servetten, kaarsen, bloemen en kerstballen zijn mooie decoraties die je tafel meteen in de kerststemming brengen.

Kaarsen

Kaarsen mogen niet ontbreken aan de kersttafel. Stel verschillende kaarsenhouders en kandelaars op tafel en speel met verschillende hoogtes. Onze Happy People kandelaar past uitstekend bij een sfeervolle kerst aan tafel. Door te kiezen uit verschillende kleuren creëer je een speels effect op tafel. Gebruik ook verschillende kleuren en maten om de tafel er extra feestelijk uit te laten zien.

Bloemen en kersttakken

Versier je tafel met mooie bloemen en kersttakken. Ga voor een mooie bloemenkrans in het midden van de tafel of leg kleine takjes op de borden van je gasten. Gebruik eucalyptus, dennenappels of kerstballen in de bloemstukken om extra sfeer te creëren.  Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar ruikt ook nog eens heerlijk.

Persoonlijke touch

Maak het persoonlijk door naamkaartjes op de borden te plaatsen. Zo weet iedereen waar hij of zij moet zitten en maak je het nog gezelliger aan tafel. Ook foto’s van de gasten in mooie kerstframes of kleine cadeautjes op elk bord zorgen voor een persoonlijke touch. Op die manier voelen gasten zich extra welkom en gewaardeerd.

Verlichting

Goede verlichting kan een tafel maken of breken. Kies voor sfeervolle kaarsen, een mooie kandelaar of maak gebruik van lichtsnoeren om de tafel mee te decoreren. Hierdoor ontstaat er niet alleen een warme sfeer, maar ook een gezellige uitstraling.

De perfecte eettafel voor een onvergetelijk kerstdiner

Met deze tips kan jij je kersttafel op een makkelijke en stijlvolle manier decoreren. Vergeet niet om alles in dezelfde stijl te houden en een persoonlijke touch toe te voegen. Zo wordt het samenzijn aan de kersttafel nog specialer en wordt het genieten van lekker eten en gezelligheid nog fijner. Ben je überhaupt nog op zoek naar een geschikte eettafel? Dan ben je bij They & Me aan het juiste adres! Bij ons is het mogelijk om je eigen eettafel op maat te laten maken. Kies voor een dekton eettafel, HPL eettafel of eiken eettafel en begin met het samenstellen. Mocht je hulp nodig hebben bij het samenstellen van je eettafel, dan staan wij voor je klaar. Alvast een fijne kerst!

Kersttafel decoreren- vind inspiratie voor kerst! 5 (1) Kersttafel decoreren vind inspiratie voor kerst! 3 (2)

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou