Waarom kiezen voor een rond vloerkleed

Waarom kiezen voor een rond vloerkleed?

Waarom kiezen voor een rond vloerkleed?

Waarom kiezen voor een rond vloerkleed

Ben je van plan om een vloerkleed in huis te halen? Wat ons betreft een goed plan aangezien een vloerkleed zorgt voor meer sfeer en warmte in huis. Een van de opties is een rond vloerkleed. Het kiezen van een rond vloerkleed is een populaire keuze in de hedendaagse interieurs aangezien het vele voordelen met zich meebrengt. In dit blog leggen we uit wat de voordelen zijn van een rond vloerkleed.

De voordelen van een rond vloerkleed

Een rond vloerkleed geeft jouw interieur een moderne look die in veel verschillende woonkamers of eetkamers past. Daarnaast geeft een rond vloerkleed een rustig effect. Dit komt vooral ook door de ronde vorm die de rechte lijnen in je interieur doorbreken. Een rond vloerkleed kan ook meer ruimte geven om kleinere items goed uit te lichten en in het zicht te brengen. Met een smal maar hoog afgebeeld vloerkleed creëer je een mooi accent.

Het is leuk om te kiezen voor een vloerkleed waarbij er veel hoeken en grote vlakken aanwezig zijn. Dit kan de ruimte erg kleurrijk en speels maken. Een rond vloerkleed kan een goede manier zijn om verschillende kleuren te combineren in je interieur. Door te kiezen voor een rond vloerkleed kan je namelijk de hoeken en vlakken uitlichten met andere kleuren, waardoor je een interessant effect creëert. Wist je dat een vloerkleed ook helpt bij het verbeteren van de akoestiek in huis? Hoe grover, hoogpoliger en robuuster een vloerkleed, hoe meer het bijdraagt aan de akoestiek in huis.

Waarom kiezen voor een rond vloerkleed? Waarom kiezen voor een rond vloerkleed?

Hoe kies ik een vloerkleed?

Nu je bekend bent met de voordelen van een rond vloerkleed is het tijd om een vloerkleed uit te kiezen dat past bij jouw interieur. Laten we beginnen met de plek waar jij je vloerkleed neer wilt leggen. Komt deze onder jouw mooie eettafel op maat te liggen of juist onder je design bank in de woonkamer?! Een vloerkleed in de eethoek is helemaal van deze tijd, zeker een aanrader dus! Vervolgens bepaal je hoe groot jouw vloerkleed maximaal kan zijn. Om één geheel te creëren, is het het mooist als alle pootjes van de zitmeubels op het kleed staan. Zo vormt je zithoek een mooie eenheid in je kamer en struikelt er niemand over. Zorg ervoor dat alle poten van de stoelen op het kleed passen, ook als ze niet aangeschoven zijn. Om het je makkelijk te maken kun je bij They & Me je eigen eetkamerstoelen samenstellen. Zo weet je zeker dat de combinatie van je ronde vloerkleed past bij de rest van je eetkamerset! Heb je hulp nodig bij de keuze van een rond vloerkleed? Bij They & Me shop je hier jouw nieuwe vloerkleed. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op.

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou