Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een ronde eettafel. Een ronde eettafel is namelijk niet alleen heel mooi binnen je interieur, maar is ook functioneel! Een ronde eettafel kan je middenin de ruimte plaatsen, waardoor het ruimte-technisch ook ideaal is. Het enige wat je nodig hebt is genoeg stoelen én mensen!

Ideaal voor in kleinere ruimtes

Het is een feit dat een ronde eettafel minder ruimte in beslag neemt, je kan er vrij omheen bewegen en je creëert makkelijk meer zitplaatsen. Bij een ronde eettafel is het namelijk vaak zo dat de poot in het midden van de tafel staat, hierdoor heb je er geen last van en kan je meer bezoek aan de tafel plaatsen. Bij They & Me heb je de keuze uit verschillende diameters, waardoor je de perfecte eettafel kan samenstellen voor bij jou thuis.

Het is gezelliger

Je kent het vast wel, je bent met een heel groot gezelschap en de ene persoon zit aan de ene kant van de tafel en de andere persoon aan de andere kant van de tafel. Aan het einde van de avond baal je ervan dat je die ene persoon niet hebt kunnen spreken omdat hij of zij net te ver weg zit. Bij een ronde eettafel is dit niet het geval, je kan gemakkelijk gesprekken met iedereen aan tafel voeren, omdat iedereen betrokken is en tegenover elkaar zit. Door de knusse setting, wordt het ook een stuk aantrekkelijker om gezellig na te tafelen met je gezelschap.

Ruimtebesparend en verlengbare opties

Ronde eettafels zijn vaak compacter dan rechthoekige tafels, wat ze perfect maakt voor kleinere eetruimtes. Ze passen goed in een hoek of in het midden van een kamer zonder veel ruimte in beslag te nemen. De afwezigheid van hoeken maakt een ronde tafel makkelijker te plaatsen in kamers van verschillende vormen en maten. Dit geeft je meer flexibiliteit bij het indelen van je eetkamer of keuken.

Ronde tafels zijn vaak flexibeler als het gaat om het aantal zitplaatsen. Het is eenvoudiger om een extra stoel toe te voegen zonder dat iemand ongemakkelijk zit. Dit maakt ze ideaal voor zowel kleine gezinsmaaltijden als grotere bijeenkomsten. Veel ronde tafels zijn ook beschikbaar in verlengbare varianten. Dit betekent dat je de tafel kunt uitbreiden wanneer je extra gasten hebt, en weer kunt verkleinen voor dagelijks gebruik.

Geen last meer van scherpe hoeken

Bij een rechthoekige tafel is het soms het geval dat je niet helemaal aan het opletten bent en dat je tegen de hoek van de tafel aanloopt. Een pijnscheut en blauwe plek is bij een ronde tafel voorbij, want er zijn geen hoeken meer waar je tegenaan loopt.

Ronde eettafels kunnen op verschillende manieren enorm stijlvol zijn. Maar welke stijl van een ronde eettafel past precies binnen jouw interieur? Bij They & Me hebben we veel verschillende soorten eettafels waaruit je kan kiezen. Wanneer je een ronde eettafel op maat laat maken, kan je kiezen uit verschillende soorten materialen zoals eiken, HPL of dekton. Daarnaast kun je je eigen onderstel kiezen met de gewenste afmeting van je ronde tafelblad. Wil je hier nog bijpassende stoelen aan kunnen zetten? Dan kun je jouw favoriete eetkamerstoel samenstellen. De mogelijkheden zijn dus eindeloos! Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou