Woonstijl: Soft texture

Woonstijl: Soft texture

Woonstijl: Soft texture

Woonstijl: Soft texture

Voor veel mensen is het creëren van een gezellige en warme sfeer in huis van groot belang. Een belangrijk element hierbij is de keuze van materialen en stoffen. Een trend die de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit wint, is de zogenaamde “soft texture” woonstijl. Deze woonstijl draait voornamelijk om het gebruik van zachte stoffen en texturen. Denk bijvoorbeeld aan comfortabele kussens, zachte plaids en aaibare tapijten. Ben jij ook zo’n softy? Dan zit je hier goed. In dit artikel vertellen wij jou hoe je deze Soft texture woonstijl kunt creëren in jouw woning.

Gebruik van zachte materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van de soft texture-stijl is zoals gezegd het gebruik maken van zachte materialen. Hierbij kun je denken aan het gebruik van materialen zoals wol, suède, katoen en chenille. Door het gebruik van deze materialen krijgt de ruimte in huis een zachte uitstraling. Het toepassen van zachte materialen is bijvoorbeeld denkbaar bij de keuze van een design bank of design fauteuil in de woonkamer. Bij They & Me is het mogelijk om je eigen fauteuil of bank op maat te laten maken. Kies uit een van onze zachte stoffen met verschillende soorten kleuren voor een softy texture in huis.

Kies voor kussens en plaids

Een andere belangrijke manier om zachte texturen toe te passen in je interieur, is door het gebruik van kussens en plaids. Het gebruik van kussens en plaids is een relatief eenvoudig en tevens goedkope manier om de soft texture-stijl toe te passen. Door het toevoegen van kussens en plaids aan de bank of fauteuil geef je direct een zachtere uitstraling aan de ruimte. Bovendien zorgt het gebruik van kussens en plaids ervoor dat de ruimte er gezellig en knus uitziet.

Kies voor aardetinten

Bij de soft texture-woningstijl horen ook prachtige aardetinten. Denk hierbij aan warme bruintinten, zachte kleuren groen en beige kleuren. Deze kleuren passen goed bij de woonstijl door hun warme uitstraling. Combineer deze tinten met zachte materialen en de sfeer in huis wordt direct knus en gezellig. Als je liever geen grote stappen maakt met verf of behang, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor woonaccessoires in deze kleurtinten.

Aaibare tapijten

Zachte en aaibare tapijten zijn onmisbaar in de soft texture-stijl. Door het gebruik van tapijten voelt de ruimte niet alleen zachter aan, maar dient het tapijt ook als echte eyecatcher in de ruimte. Kies bijvoorbeeld een tapijt in een mooie aardetint of ga voor een mooi kleed met een zachte vleug.

Vul je huis met ronde vormen

Ronde vormen zijn een belangrijk onderdeel van de soft texture-woningstijl. Dit komt doordat ronde vormen zorgen voor een zachtere en vriendelijkere uitstraling van het interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ronde eettafel, ronde spiegel of ronde wanddecoratie. Het gebruik van ronde vormen zorgt al snel voor een knusse en gezellige sfeer in huis. Dit komt omdat ronde vormen over het algemeen een vriendelijke uitstraling hebben.

Spelen met softy textures

Met het toepassen van deze soft texture-woningstijl in huis, creëer je een knusse en gezellige sfeer waar je heerlijk tot rust kunt komen. Met het gebruik van zachte materialen, kussens en plaids, aardetinten, aaibare tapijten en ronde vormen kun je deze woonstijl gemakkelijk in je eigen interieur toepassen. De soft texture-stijl is de perfecte manier om een warme en gezellige sfeer in huis te creëren. Probeer het eens met het toevoegen van verschillende elementen in huis en ontdek hoe jij deze softy style kunt integreren in jouw woning.

Woonstijl: Soft texture Woonstijl: Soft texture

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou