• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Woontrend: Urban Rebel

Woontrend: Urban Rebel

Woontrend: Urban Rebel

Woontrend: Urban Rebel

De Urban Rebel woontrend is op dit moment erg populair onder de jongere generatie, maar wist jij dat deze trend ook heel goed te combineren is met een iets oudere doelgroep tussen de 30 en 50 jaar? In deze blog bespreken wij alles wat jij moet weten over deze woontrend en hoe jij deze trend kunt integreren in jouw interieur. Van meubels, tot kleuren en accessoires, wij geven jou alle tips en tricks om jouw huis om te toveren tot een Urban Rebel paradijs.

Gewaagde stijl

De eerste vraag die opkomt bij de Urban Rebel trend is: wat houdt deze trend precies in? Het is een gewaagde stijl met veel rauwe en industriële elementen. Denk aan robuuste meubels, betonnen muren en/of een bakstenen muur in combinatie met bijvoorbeeld een vintage leren bank. Een stoere uitstraling is hetgeen waar deze stijl voor staat. En hoe mooi is het om een statement te maken met jouw interieur?

Kleuren gebruik

Een belangrijk aspect bij deze woontrend is het gebruik van kleuren. Grijs is een veel voorkomende kleur bij de Urban Rebel trend en is goed te combineren met bijvoorbeeld rood, blauw of geel om meer leven te brengen in de ruimte. Maar ook zwart en wit passen goed binnen deze stijl. Wanneer je kiest voor meubels in donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs en je komt ze ophalen in een bestelbusje, dan voel je jezelf al snel een Urban Rebel.

Leven

Maar wat nou als jij niet zo’n fan bent van een volledig donker interieur? Dan kan je kiezen voor een statement item zoals een vintage spiegel met een robuuste rand of een unieke lamp als eyecatcher in de ruimte. Een industriële lamp met een vleugje kleur kan al een groot verschil maken. Ook planten passen goed binnen deze stijl en brengen meer leven in de ruimte.

Moderne stijl

Een urban rebel interieur kan ook heel goed gecombineerd worden met een moderne stijl. Een industriële lamp boven een strakke eettafel of een vintage stoel gecombineerd met een modern bankstel. Het gebruik van verschillende stijlen maakt jouw interieur uniek en persoonlijk. Maar let wel op dat je niet teveel verschillende stijlen door elkaar gebruikt, het is belangrijk dat de stijlen goed bij elkaar passen.

Verdiepen

Net als bij elke trend is het belangrijk om voldoende te oriënteren voordat je aan de slag gaat met het veranderen van jouw interieur. Verdiep je in verschillende stijlen en bekijk wat past bij jouw persoonlijkheid. Woonwinkels en interieur webshops spelen vaak in op de Urban Rebel trend en bieden veel meubels en accessoires die perfect passen binnen deze stijl. Een goede tip is om te beginnen met kleine items voordat je een grote aankoop doet. Een robuust kussen of een stoere vaas kan jou alvast een indruk geven van de sfeer die jij wilt creëren.

Gewaagde stijl

De Urban Rebel trend is een gewaagde stijl die goed past bij een iets oudere doelgroep tussen de 30 en 50 jaar. Het is een stijl met veel rauwe en industriële elementen en staat voor een stoere uitstraling. Grijs is een veel voorkomende kleur die goed te combineren is met verschillende kleuren om meer leven te brengen in de ruimte. Statement items zoals unieke lampen of vintage spiegels kunnen ook goed werken binnen deze stijl. Het is belangrijk om goed te oriënteren voordat je aan de slag gaat met het veranderen van jouw interieur en om eerst te beginnen met kleine items. De Urban Rebel trend geeft jou de kans om een statement te maken met jouw interieur en te laten zien wie jij bent.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou