• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Een beige interieur: waarom en hoe?

Een beige interieur: waarom en hoe?

Een beige interieur: waarom en hoe?

Een beige interieur: waarom en hoe?

Beige is één van de meest veelzijdige kleuren in interieurontwerp. Het is neutraal, warm en past bij ontzettend veel verschillende type kleuren. Of je nu een minimalistisch, modern of een klassiek interieur wil, beige past er meestal wel goed bij. In dit artikel gaan we dieper in op waarom beige zo’n populaire kleur is in huis en hoe je deze kleur in je eigen interieur kan toepassen.

De voordelen van beige

Waarom is beige zo’n populaire kleur voor het interieur? In de eerste plaats omdat het een neutrale kleur is die rust uitstraalt. Beige wordt vaak geassocieerd met aardetinten en het geeft daardoor een natuurlijke uitstraling aan je interieur. Daarnaast past beige bij alle andere kleuren, zodat je makkelijk kan combineren met andere meubels en woonaccessoires. Deze neutrale kleur kan zowel klassiek als modern zijn en is daarmee tijdloos.

Beige tinten

Er zijn veel verschillende tinten beige. Dit maakt het makkelijker om deze kleur op verschillende manieren te gebruiken in je interieur. Zo is er bijvoorbeeld zandkleurig beige met een gele ondertoon, wat een warmere en zonnigere vibe creëert. Verder kan je ook kiezen voor de kleur beige die meer richting de grijze tint gaat, die weer wat strakker en moderner overkomen. Kies voor een tint die bij jou en jouw interieur past.

Beige combineren

Of je nu beige wilt toepassen in de woonkamer of eetkamer, het is allemaal mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eiken eettafel, met eetkamerstoelen met een beige bekleding of een beige bank met kleurrijke kussens. Om je een handje op weg te helpen kun je bij They & Me je eigen bank of eettafel op maat laten maken en je bijbehorende eetkamerstoelen samenstellen voor jouw droominterieur.

Begin klein en breid het gebruik van beige in je interieur geleidelijk uit. Door subtiele accenten toe te voegen, zoals decoratieve woonaccessoires of een beige vloerkleed, creëer je een harmonieuze sfeer. Beige is een veelzijdige kleur die rust en warmte uitstraalt en het past goed bij verschillende interieurstijlen. Experimenteer met beige en geef je huis een elegante en tijdloze uitstraling.

Tips voor een beige interieur

Als je kiest voor een beige interieur, is het belangrijk om te kiezen voor goede materialen. Denk daarbij aan eikenhout, wol, linnen of onze FABRAA stoffen. Let er ook op dat je bijvoorbeeld kiest voor verschillende texturen, zoals een zachte fauteuil in combinatie met een harig vloerkleed.

Beige is een tijdloze en veelzijdige kleur die past bij elk interieur. Door het gebruik van verschillende tinten beige te combineren met andere kleuren en materialen, kan je jouw eigen sfeer creëren in huis. Daarnaast kan je met een paar simpele aanpassingen in verschillende ruimtes beige in jouw interieur toepassen. Door de tips voor een beige interieur in je achterhoofd te houden, kan je een rustgevende en natuurlijke feel creëren in je eigen huis.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou