• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Zo geef je jouw ruimte de perfecte make-over

Zo geef je jouw ruimte de perfecte make-over

Zo geef je jouw ruimte de perfecte make-over

Zo geef je jouw ruimte de perfecte make-over

Een woonkamer en/of eetkamer zijn de plekken in ons huis waar we tot rust komen, waar we gasten ontvangen en waar we quality time doorbrengen met onze familie. Het is dan ook fijn om een mooie, sfeervolle woonkamer en eetkamer te hebben. Ben je toe aan verandering? Dan is het tijd om je woonkamer en/of eetkamer een make-over te geven. Maar hoe begin je hieraan? In dit artikel geven wij je een aantal tips om je woonkamer en/of eetkamer perfect te restylen.

1. Kies een kleurthema

Kleuren kunnen je stemming beïnvloeden en daarom is het belangrijk om een kleurthema te kiezen dat past bij de sfeer die jij wilt creëren in de gewenste kamer. Een lichte vloer en een lichte tint op de muren zorgen ervoor dat de woonkamer en eetkamer groter lijken en lichter aanvoelen. Ook kun je spelen met kleuraccenten om wat meer leven te brengen in de ruimte. Dit kan door middel van kussens, dekentjes, kaarsenhouders of andere woonaccessoires in een bepaalde kleur. Wil jij een licht en fris interieur samenstellen? Ga dan voor lichte muren en meubels en voeg gele accentkleuren toe met kleinere meubels en woonaccessoires.

2. Creëer een gezellige zitplek

Een mooie bank op maat of design fauteuil is natuurlijk onmisbaar in een woonkamer. Zorg ervoor dat de zitplekken niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn. Een goede zitplek maakt het mogelijk om gezellig tv te kijken of om lekker ontspannen door bijvoorbeeld een goed boek te lezen. Ook een mooie design salontafel mag niet ontbreken. Kies een tafel die past bij de sfeer van je eetkamer, past bij je eetkamerstoelen en die groot genoeg is om ook hapjes en drankjes op te serveren wanneer je visite ontvangt. Om het je makkelijker te maken kun je eenvoudig je favoriete eettafel op maat laten maken en je bijpassende eetkamerstoelen samenstellen voor het creëren van een gezellige eetkamer.

3. Speel met verlichting

Goede verlichting is belangrijk in een ruimte, je wilt graag sfeervol licht hebben wanneer je tv kijkt of visite ontvangt. Bepaal eerst waar je de focus op wilt leggen in je woonkamer of eetkamer en kies hierbij de juiste verlichting. Deze kan bestaan uit verschillende soorten lampen als vloerlampen, wandlampen, tafellampen of sfeerlampen. Ook kun je kiezen voor dimbare verlichting, zodat je de sfeer in je woonkamer aan kunt passen aan het moment.

4. Decoreer met planten

Planten zijn mooi, sfeervol en gezond voor het binnenklimaat. Er zijn tal van mooie planten die extra sfeer brengen in de ruimte. Het is belangrijk om de planten te kiezen die het beste passen bij de grootte van je kamer, de inrichting en het lichtinval. Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote monstera voor een urban jungle sfeer of ga voor cactussen en vetplanten om een strakke, moderne look te creëren.

5. Maak een persoonlijk statement

Je woonkamer en eetkamer zijn natuurlijk persoonlijk en het is belangrijk om dit ook terug te laten komen in je interieur. Kies voor meubels en woonaccessoires die echt bij jou passen. Zo kan je bijvoorbeeld een stijlvolle eettafel in je eetkamer zetten en een kunstwerk kiezen dat je heel mooi vindt.

6. Zorg voor een opgeruimde ruimte

Een opgeruimde kamer is aantrekkelijker dan een rommelige kamer. Door wat tijd te nemen om de kamer goed op te ruimen, zal de kamer er al heel anders uitzien. Pak alle spullen op en geef ze een plekje of geef dingen weg die je niet meer nodig hebt. Een opgeruimde ruimte betekent meer ruimte om te ademen en meer ontspanning binnen je interieur.

Begin met de make-over!

Wanneer je een mooie woonkamer en eetkamer creëert wordt het een fijne plek om te zijn. Het inrichten van je ruimte is dan ook een investering in jezelf. Met deze tips kun je jouw woonkamer en eetkamer gemakkelijk restylen en er een persoonlijke, sfeervolle ruimte van maken. Ga aan de slag en zie wat het verschil kan zijn in de ruimte. Ervaar een nieuwe sfeer en geniet extra van deze belangrijke ruimte in je huis!

Zo geef je jouw ruimte de perfecte make-over Zo geef je jouw ruimte de perfecte make-over

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou