Een gezellige eetkamer creëren tips en ideeën

Een gezellige eetkamer creëren: tips en ideeën

Een gezellige eetkamer creëren: tips en ideeën

Een gezellige eetkamer creëren tips en ideeën

De eetkamer is vaak een van de drukste en meest gezellige plekken in huis. Het is de plek waar we samen eten, gezellig borrelen en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Wanneer je een gezellige sfeer wil creëren in de eetkamer zijn er veel verschillende mogelijkheden. In dit artikel delen we handige tips en ideeën om je eetkamer om te toveren tot een gezellige ruimte waar iedereen zich thuis voelt.

Persoonlijke wensen

Voor het samenstellen van je droom eetkamer is het allereerst belangrijk dat je jouw persoonlijke wensen en behoeftes op een rijtje zet. Voor het kiezen van de perfecte eetkamerstoel is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de functie en uitstraling. Houd jij van uren comfortabel tafelen? Dan is onze Rome eetkamerstoel perfect door het kuipmodel. Houd je juist van een wat vlottere look? Dan is de Moore eetkamerstoel een goede fit!

Creëer gezelligheid met verlichting

Verlichting is een belangrijk element in de eetkamer. Zorg voor voldoende licht om aan je eettafel te kunnen eten, maar kies ook voor sfeerverlichting om je eetkamer een gezellige uitstraling te geven. Een mooie hanglamp, leuke kaarsenhouders of een dimmer op de lampen zijn allemaal manieren om sfeer te creëren in de eetkamer.

Haal kleur in huis

Kleur kan een grote invloed hebben op de sfeer in de eetkamer. Kies voor een accentkleur die past bij de rest van je interieur en laat deze goed uitkomen door middel van woonaccessoires zoals onze birdies, kussens en bijvoorbeeld een kleurrijk tafelkleed. Kleuren spelen een grote rol in de algehele uitstraling van een eethoek. Warme tinten zijn perfect voor een gezellige ruimte, kies kleuren zoals aardebruin, dieprood en herfstig oranje om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Je kunt ook stoffen met textuur en patronen toevoegen, zoals gezellige kleden en/of tafellopers om een gezellige look en feel te creëren.

Ga voor een gezellige inrichting

Een gezellige eetkamer nodigt uit om langer te blijven zitten. Een grote eettafel met bijpassende comfortabele eetkamerstoelen is dan ook belangrijk, maar het zijn vaak de details die een ruimte gezellig maken. Hang bijvoorbeeld mooie schilderijen of foto’s aan de muur, kies een opvallend behang of ga voor een gezellige hoek met planten. Voor het creëren van je perfecte eethoek kun je bij They & Me eenvoudig je eetkamerstoelen en eettafel op maat laten maken via onze 3D configurator.

Maak het persoonlijk

Een van de belangrijkste om een gezellige eetkamer te creëren, is om ervoor te zorgen dat deze persoonlijk aanvoelt. Kies voor woonaccessoires die een verhaal vertellen, zoals placemats van een bijzondere reis of een vaas die je zelf hebt gemaakt. Hierdoor voelt de eetkamer als een vertrouwde plek waar iedereen zich thuis voelt. Hiernaast heb je altijd een leuk verhaal om te vertellen als er gasten blijven eten.

Combineer oud en nieuw

Een mix van oud en nieuw kan zorgen voor een unieke sfeer in de eetkamer. Combineer bijvoorbeeld moderne stoelen met een oude eiken eettafel of plaats een oude vitrinekast naast een strakke buffetkast. Het contrast tussen oud en nieuw zorgt voor een sfeervolle en unieke uitstraling.

Maak je eetkamer gezellig

Met de tips en ideeën uit dit artikel kun je eenvoudig jouw eetkamer omtoveren tot een gezellige en uitnodigende ruimte. Vergeet niet om te spelen met kleuren en materialen en vooral persoonlijke woonaccessoires toe te voegen zodat de eetkamer als vertrouwde plek voelt waar iedereen zich thuis voelt. Zo ben je een stap dichter bij een eetkamer waar jij en je geliefden nog vele jaren van zullen genieten.

Een gezellige eetkamer creëren tips en ideeën Een gezellige eetkamer creëren tips en ideeën

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou