Geef jouw interieur een zomerboost

Geef jouw interieur een zomerboost!

Geef jouw interieur een zomerboost!

Geef jouw interieur een zomerboost

Zomer is de perfecte tijd om je huis op te fleuren! Het is een tijd van het jaar waarin we graag onze interieurs echt willen laten stralen. Het is niet alleen een kwestie van het toevoegen van zomerse decoraties, maar het gaat ook om het creëren van een ontspannen omgeving waarin je optimaal kunt genieten van de zonnige dagen. In dit artikel delen we een aantal tips over hoe je jouw interieur een zomerboost kunt geven.

Frisse kleuren

Het is belangrijk om met kleuren te spelen om een frisse uitstraling aan je interieur te geven. Natuurlijke kleuren, zoals pasteltinten, zijn perfect voor de zomer. Deze kleuren zijn namelijk rustgevend en licht. Gebruik ze bijvoorbeeld in woonaccessoires zoals kussens en plaids. Maar ook heldere kleuren zoals geel, oranje en groen kunnen fantastisch werken om de zomer in huis te brengen. Kies bijvoorbeeld voor een muur in een heldere kleur of schilder een oude tafel in een frisse tint.

Natuurlijke elementen

Breng de natuur zo veel mogelijk in huis. Bloemen, planten, schelpen en houten materialen geven een zomerse sfeer. Denk daarbij aan een eiken eettafel of eiken design sidetable. Daarnaast zijn bloemen en planten decoratief en geven deze ook nog eens zuurstof af wat een win-win situatie is. Een mooi groot canvas met een zomerse afbeelding of print kan ook een goed idee zijn.

Comfortabele meubelen

De zomer vraagt om fijne loungemeubelen om lekker te ontspannen. Denk aan zachte hoekbanken, een mooie design fauteuil of een gekleurde hocker. Het is ook leuk om een zomerse touch aan een meubelstuk toe te voegen. Vervang bijvoorbeeld de kussens of bekleding van je bank of fauteuil.

Creëer een zomers accentmuur

Geef een muur in je huis een zomerse update door deze te bekleden met vrolijk en kleurrijk behang. Het hoeft niet de hele muur te zijn, een gedeelte kan al genoeg zijn om het zomerse gevoel te creëren. Een andere optie is om de muur te verven in een heldere of vrolijke kleur. Deze kleuren geven jouw interieur daarnaast een frisse boost. Probeer zoveel mogelijk de kleuren van de zee en het strand terug te laten komen voor een echt zomers gevoel. Let wel op dat je niet te veel accessoires gebruikt, anders kan het geheel rommelig ogen.

Zomerse woonaccessoires

Soms is het juist de eenvoudigste oplossing die het meeste effect heeft. Zet een grote vaas met bloemen op tafel of een schaal met fruit. Hang een strandtas aan de kapstok of leg een stapeltje zomerse tijdschriften op een mooie design salontafel. Zomerse woonaccessoires kunnen al snel veel sfeer geven!

Haal de zomer in huis

Het hebben van een zomerse inrichting in je interieur kan een groot verschil maken voor je humeur. Het zorgt voor meer energie en gezelligheid in huis. Door gebruik te maken van frisse kleuren, natuurlijke elementen, comfortabele meubelen, een zomerse accentmuur en leuke woonaccessoires is het mogelijk om een zomerse sfeer in huis te creëren. Met deze tips zal je jouw interieur een zomerboost geven!

Geef jouw interieur een zomerboost Geef jouw interieur een zomerboost

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou