Waar moet je aan denken bij het kiezen van een hanglamp boven je eettafel

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een hanglamp boven je eettafel?

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een hanglamp boven je eettafel?

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een hanglamp boven je eettafel

Een eetkamertafel is het hart van het huis. Het is waar families samen komen om maaltijden te delen, herinneringen te maken en speciale gelegenheden te vieren. Het is daarom belangrijk om de perfecte lamp te kiezen boven jouw eettafel. Maar waar moet je aan denken bij het kiezen van een hanglamp? In dit blog leggen we jou uit waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte hanglamp. 

De juiste afmeting

Wanneer je een hanglamp boven je eettafel laat hangen mag deze niet te groot of te klein zijn- in verhouding tot andere items boven je eettafel, zoals wanddecoratie. Zorg er daarom voor dat de lamp hoog genoeg hangt om er comfortabel onder te kunnen zitten wanneer er visite langs komt. Maar let er ook op dat de lamp niet te laag hangt om gemakkelijk te kunnen bedienen! De richtlijn geldt ongeveer 71 cm tot 86 cm boven het tafelblad. Daarnaast is de hoogte ok afhankelijk van de hoogte van je eetkamerstoelen. Begin dus eerst met het meten van de hoogte van je eetkamerstoelen en eettafel. Als het op grootte aankomt van een hanglamp, is groter niet altijd beter. Denk eraan dat een grote hanglamp niet de hele ruimte overheerst. Alles draait om een goede verhouding, houd daarom goed rekening met de grootte van je eettafel en de ruimte daaromheen.

Stijl

Een punt om aandacht aan te besteden bij het kiezen van een hanglamp, is het bepalen van de stijl. Het is daarbij belangrijk dat de stijl van de lamp past bij de sfeer van jouw eetkamer. Om een voorbeeld te geven: als jouw eetkamer meer een traditionele uitstraling heeft, dan zal je een hanglamp in traditionele stijl willen kiezen. Maar als de eetkamer meer eigentijds aandoet, dan kun je beter kiezen voor een hanglamp in moderne stijl. Voor het kiezen van een hanglamp zijn er geen harde of snelle regels. Het gaat allemaal om het vinden van de juiste sweet spot tussen je hanglamp en de rest van je eetkamer. Probeer je daarom alvast in te beelden hoe de hanglamp er mogelijk tussen zou kunnen komen te hangen. Kom je er niet helemaal uit bij het kiezen van de perfecte eetkamerset in combinatie met een hanglamp? Om je te helpen bij het creëren van je droomeethoek kun je bij They & Me je eigen eettafel op maat laten maken en bijbehorende eetkamerstoelen samenstellen!

Kies de juiste hanglamp

Het kiezen van de juiste hanglamp boven je eettafel kan het verschil maken bij het creëren van een uitnodigende sfeer in je huis! Als je op zoek bent naar de geschikte hanglamp boven je eettafel, denk dan goed na over wat belangrijk is om in gedachten te houden bij het maken van een keuze. Stem af op stijl die past bij jou in het interieur, pas de afmeting aan op de ruimte en bedenk vooraf voor welke doeleinden de hanglamp gebruikt gaat worden. Zo weet je zeker dat de perfecte hanglamp binnenkort boven jouw eettafel komt te hangen. 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou