Woonstijl Japandi

Woonstijl: Japandi

Woonstijl: Japandi

Woonstijl Japandi

Misschien hoor en lees je het al in de naam. Japandi is een een combinatie van een Japans en Scandinavisch interieur. Deze twee interieurstijlen verschillen en versterken elkaar enorm. Het minimalistische design uit Scandinavië is prachtig te combineren met de rust en natuurlijke invloeden uit het Japanse interieur. We vertellen je graag waarom deze twee stijlen zo goed hand in hand gaan met elkaar. 

Een combinatie van twee filosofieën

Japandi is meer dan alleen een woonstijl. Beiden stijlen hebben namelijk een eigen levensfilosofie. Voor Japan geldt de Wabi-sabi uitdrukking die gebaseerd is op wijsheid, eenvoud, reinheid en imperfectie waarbij natuurlijke kleuren de boventoon hebben. Het Noorse Hyge is gebaseerd op gezelligheid, knusheid en sfeer, waarbij het geluk binnen vier muren centraal staat. Bruine, crème en beige kleuren passen goed bij deze stijl. Net als andere neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Deze kleren zijn ook weer goed te combineren met kleurrijke accenten in groene, blauw en lichtroze tinten.

Materialen

Het Japandi interieur heeft strakke lijnen waardoor het wat in eerste instantie eentonig aan kan voelen. Echter vertalen de zachte en aaibare materialen van de Japandi woonstijl zich in fluffy plofkussens, velours vloerkleden en zachte plaids, wat ervoor zorgt dat het interieur niet direct kil oogt, maar juist warm aanvoelt. Daarnaast passen organische vormen van woonaccessoires erg goed bij het Japandi interieur. Hou je van een monochrome uitstraling? Dan zit je met Japandi helemaal goed. Zorg er hierbij voor dat de warme en neutrale kleuren terugkomen in de materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde hocker van leer, een eiken design eettafel of linnen sprei.

Japani bij jou in huis

Wil jij ook het geluk binnen vier muren in huis halen met de Japandi stijl? Ga dan voor een minimalistische eettafel in combinatie met strakke stoelen. Om het je makkelijk te maken kun je jouw eetkamerstoel samenstellen. Om wat imperfectie toe te voegen aan je interieur kun je een imperfecte vaas van keramiek of keramieken borden of theepotjes op tafel te zetten. Heb je een simpele bank? Zet daar dan bijvoorbeeld een leuke design salontafel bij. Bij They & Me hebben we verschillende meubels die passen bij de Japandi woonstijl.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou