6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

Het kiezen van een ronde eettafel kan een leuke maar soms ook een uitdagende taak zijn Er zijn namelijk veel factoren waarmee je rekening moet houden. De grootte en de vorm van de tafel moeten passen bij de indeling van uw eetkamer of keuken. Materialen kunnen daarnaast van invloed zijn op de algemene esthetiek en duurzaamheid van de tafel. Met deze tips en een zorgvuldige overweging kun je de perfecte ronde eettafel vinden die aan je behoeften voldoet en je eetervaring verbetert.

1. Ruimte

Houd rekening met de grootte van je eetruimte en het aantal mensen dat regelmatig aan je eettafel zit. Aan een design ronde eettafel passen meer mensen dan aan een vierkante of rechthoekige, waardoor het een geweldige optie is voor grote gezinnen of mensen die vaak gasten ontvangen. Het voordeel van een ronde eettafel is dat je kan spelen met de ruimte. Vergeet niet de ruimte die je hebt voor de tafel op te meten om er zeker van te zijn dat hij comfortabel in je eethoek past.

2. Materiaal

Kies het materiaal dat bij uw stijl past en gemakkelijk te reinigen is, zoals HPL, dekton of eiken. Dit zijn materialen die lang meegaan en goed te onderhouden zijn. De keuze van het type materiaal heeft veel invloed op de stijl van je woning, dus denk hier vooraf goed over na en kijk naar de huidige stijl van je interieur.

3. Hoogte

Houd rekening met de hoogte van de tafel ten opzichte van je eetkamerstoelen. Je wilt natuurlijk comfortabel zitten en eten aan je eettafel. Bij They & Me kan je jouw perfecte eettafel op maat laten maken als eetkamerstoel samenstellen. Door dit speciaal op maat te laten maken zorg je ervoor dat altijd een set creëert die bij jouw interieur past en waar je comfortabel aan kunt vertoeven.

4. Type onderstel

Beslis of je een voetstuk of vier poten wilt voor stabiliteit en extra beenruimte. Beiden opties hebben zijn voordelen en nadelen. Met een poot in het midden heb je nooit gedoe met het een poot die mogelijk tussen je benen zit tijdens het tafelen. Bij een ronde eettafel met vier poten kan je heerlijk je benen strekken zonder dat je een poot tegenkomt.

5. Accessoires

Denk na over accessoires die je eetervaring kunnen verbeteren. Door je eettafel te decoreren met leuke accessoires kun je de stijl van je eetkamer finetunen.

6. Probeer het thuis

Neem bij twijfel stalen mee naar huis of probeer verschillende tafels uit in onze showroom om te zien welke je het mooist vindt. Via de stalenpagina kun je stalen aanvragen om het thuis te testen!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur